Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Множини. 1. Засвоєння структурованих даних множинного типу і операцій над цими даними



Мета роботи:

1. Засвоєння структурованих даних множинного типу і операцій над цими даними.

2. Практичні навички розробки алгоритмів і програм з використанням множин.

В запропонованих нижче завданнях, якщо про це не вказано, використати множини.

Завдання:

1. Задано два символьних масиви із малих латинських літер та розділових знаків , і , . Розробити програму, яка друкує в алфавітному порядку літери першого масиву, що не належать другому, та літери другого масиву, що не належать першому.

2. Задано множину із цілих чисел з інтервалу , . Розробити програму, яка визначає, скільки серед базових елементів цієї множини є чисел Фібоначчі і друкує їх за зростанням. (Числа Фібоначчі визначаються за формулою: ).

3. Задано символьний масив із малих латинських літер, цифр і круглих дужок , . Розробити програму, яка знаходить групи символів, взятих у круглі дужки, і друкує в лексикографічному порядку символи, що містяться у всіх групах, і символи, що не входять у жодну групу. Вважається, що вкладених дужок немає.

4. Задано символьний масив із малих латинських літер, цифр і знаків арифметичних операцій , . Розробити програму, яка визначає і друкує всі літери, які входять в цей масив, всі цифри, що входять по одному разу, і всі знаки арифметичних операцій, що не входять жодного разу.

5. Задана матриця , та дві множини із номерів рядків і номерів стовпців (значення номерів не перевищують ). Розробити програму, яка знаходить максимальний елемент та його розташування серед елементів матриці з індексами, що є базовими елементами заданих множин.

6. Задано два символьних масиви з малих латинських літер та цифр , і , . Розробити програму, яка знаходить і друкує: літери, які є в обох масивах; літери, яких немає в обох масивах і цифри, які є в першому і другому масивах окремо.

7. Задано множину із цілих чисел з інтервалу . Розробити програму, яка визначає і друкує за зростанням усі парні, непарні і ті, що діляться на 3 базові елементи заданої множини.

8. Задано два символьних масиви із малих і великих латинських літер та цифр , і , . Розробити програму, яка визначає і друкує в алфавітному порядку літери, які є в обох масивах, літери, які є в обох масивах і повторюються по декілька разів і цифри першого масиву, яких немає в другому масиві.

9. Задано натуральне число . Розробити програму, яка друкує в зростаючому порядку всі цифри, які не входять у це число, і всі цифри, які входять більше одного разу.

10. Задано символьний масив із малих латинських літер, цифр і круглих дужок , . Розробити програму, яка визначає і друкує всі літери, які є, і всі цифри, яких немає між першою круглою дужкою, що відкривається, і останньою круглою дужкою, що закривається.

11. Задана символьна матриця , . Розробити програму, яка підраховує і друкує окремо, скільки в кожному рядку міститься великих латинських літер і цифр.

12. Задано символьний масив , . Розробити програму, яка визначає і друкує всі знаки арифметичних операцій і операцій відношення, які входять у заданий масив, і всі знаки арифметичних операцій і операцій відношення, які не входять у заданий масив.

13. Розробити програму, яка будує множину всіх цілих чисел, множину всіх простих чисел і множину складених чисел із діапазону від 2 до , та виводить за зростанням базові елементи кожної множини.

14. Задано символьний масив , . Розробити програму, яка визначає і друкує в лексикографічному порядку: усі великі латинські літери, які є в масиві ; усі великі латинські літери, яких немає в масиві ; усі цифри, які є в масиві ; усі цифри, які є в масиві і повторюються.

15. Задано символьний масив , . Розробити програму, яка будує, визначає і друкує в лексикографічному порядку: усі цифри, які є в масиві ; усі цифри, які повторюються; усі знаки арифметичних операцій, які є в масиві ; усі знаки арифметичних операцій, яких немає в масиві .

16. Задана символьна матриця , . Розробити програму, яка визначає і друкує за алфавітним порядком окремо приголосні та голосні малі літери латинського алфавіту, які є в кожному рядку.

17. Задано символьний масив , . Розробити програму, яка вилучає з цього масиву всі повторні входження цифр і знаків арифметичних операцій. Друкує перетворений масив по 35 символів у рядку.

18. Задано символьний масив , . Розробити програму, яка визначає і друкує за лексикографічним порядком усі малі, усі великі латинські літери, які є в заданому масиві, і всі цифри, яких немає у масиві.

19. Задано символьний масив , . Розробити програму, яка знаходить групи цифр, записаних підряд, і вилучає із них всі початкові нулі, крім останнього, якщо за ним знаходиться крапка. Друкує модифікований масив по сорок символів у рядку.

20. Задана матриця , та дві множини із номерів рядків і номерів стовпців (значення номерів не перевищують ). Розробити програму, яка обчислює суму елементів матриці з індексами, що є базовими для заданих множин і добуток елементів матриці з індексами, які не входять до заданих множин.

21. Задано два символьних масиви із малих і великих латинських літер та цифр , і , . Розробити програму, яка друкує за алфавітним порядком літери першого масиву, яких немає в другому масиві, літери другого масиву, яких немає в першому масиві і цифри, які є в обох масивах.

22. Задано натуральне число . Розробити програму, яка друкує в зростаючому порядку всі цифри, які входять в це число по одному разу, і всі цифри, які входять в це число більше одного разу.

23. Задано множину із цілих чисел з інтервалу . Розробити програму, яка вилучає з цієї множини всі парні і ті, що діляться на 3 базові елементи. Виводить базові елементи модифікованої множини.

24. Задано символьний масив , . Розробити програму, яка друкує в лексикографічному порядку всі цифри, розміщені між першою і останньою двокрапкою. Якщо в наборі менше двох двокрапок або немає цифр, то надрукувати відповідне повідомлення.

25. Задано множину цілих чисел з інтервалу . Розробити програму, яка будує множину всіх дільників елементів заданої множини та друкує базові елементи, з яких складається ця множина.

26. Задана матриця та два набори номерів рядків і номерів стовпців (значення номерів не перевищують ). Розробити програму, яка знаходить максимальне значення серед скалярних добутків рядків з номерами із першого набору та стовпців з номерами із другого набору.

27. Задано масив цілих чисел , . Розробити програму, яка будує множину із індексів елементів цього масиву, які не повторюються. Виводить базові елементи цієї множини або повідомлення, якщо таких елементів у масиві немає.

28. Задана матриця , та дві множини із номерів рядків і номерів стовпців (значення номерів не перевищують ). Розробити програму, яка знаходить мінімальний елемент та його розташування серед елементів матриці з індексами, що належать заданим множинам.

29. Задано масив цілих чисел , . Розробити програму, яка будує множину – індексів тих елементів масиву, які утворюють найдовшу зростаючу послідовність, і виводить базові елементи цієї множини.

30. Задано масив цілих чисел . Розробити програму, яка будує множину із індексів елементів масиву кратних 2 та множину із індексів елементів масиву кратних 3 і виводить базові елементи цих множин.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 550 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...