Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дизайн вашого серверу



- Як відомо, на смак і колір товариша немає. Це ж правило можна застосувати і до дизайну вашого серверу. Проте і тут існують певні вимоги. Як РОБИТИ свій сайт, ми не розповідатимемо. Вам як керівнику потрібно правильно ОЦІНИТИ зроблену роботу. Цьому і присвячується цей розділ.

Перш за все, ви повинні розуміти, що екран монітора сильно відрізняється від листу паперу по декількох параметрах.

По-перше, роздільна здатність екрану. У різних людей (на різних комп'ютерах) вона може варіюватися (для того, щоб взнати, яка у вас роздільна здатність, натисніть на кнопку "Пуск", виберіть "настройка", далі "панель управління", в ній "екран", вкладка "параметри"). Ваш сайт повинен майже однаково виглядати на моніторах з роздільною здатністю 800х600, 1024х768. Тому, коли Веб-дизайнер вам здаватиме роботу, попросіть його показати її при різних режимах екрану.

По-друге, колірна палітра (кількість кольорів на екрані). Може бути від 16 до 2 млн. кольорів (колірну палітру можна подивитися там же, де ви дивилися роздільну здатність екрану). Мінімум, при якому ваш сайт повинен "виглядати", це 256 кольорів.

По-третє, у людей різні звички: одні, прихильники фірми Microsoft, бродять по Інтернету, використовуючи програму Internet Explorer (IE). Інші користуються альтернативним браузером Netscape Navigator (NN). Треті деколи використовують такі програми, про яких ви навіть і не чули (на щастя, їх меншина). Не дивлячись на те, що існує декілька стандартів мови HTML, різні браузери ваші сайти показують по-різному. Тому ми рекомендуємо особливо уважно відноситися до використовування нових технологій у ваших сайтах. Це торкається, зокрема, застосування часто не потрібних прикрас з використанням Java, JavaScript, VBScript і технологій ActiveX.

Далі хочеться повторити навіть непрофесіоналам відому тезу: пам'ятайте про швидкість завантаження графічних файлів. Якщо ваша сторінка переобтяжена картинками і іншими прикрасами, її дивитися - суцільна мука: вже дуже довго вона завантажується. Звичайно, подивившись 2 -3 такі сторінки, користувач йде на інший сайт. Більш того, люди, що активно провели в мережі близько року, без праці зможуть знайти ваших конкурентів, за той час поки вантажитиметься одна ваша "повільна" сторінка. Наші рекомендації: розмір окремої сторіночки разом з графікою не повинен перевищувати 30 - 40 Кб (це приблизно 2-3 невеликі фотографії 1/10 -1/16 розміру екрану, якщо це малюнки, то їх може бути небагато більшим).

Ще один важливий аспект дизайну вашого серверу - зручність навігації. Часто доводиться бачити великі сайти, усередині яких важко орієнтуватися. Припустимо, відвідувач вибрав розділ "Тури", далі країну, потім курорт, потім готель, куди він поїде, і хоче взнати про екскурсії цього туру. Йому треба знову повертатися в розділ екскурсій, знайти країну, відшукати курорт, і там тільки він знайде заповітні екскурсії. Сервер з правильним дизайном і зручною навігацією оцінюється дуже просто: за правилом "двох кліков" (двох переходів), тобто з будь-якого куточка сайту можна перейти в будь-яке інше місце не більше ніж за два переходи.

Все вищевикладене знає кожен Веб - майстер. Проте чому в мережі так багато непрофесійно зроблених сторінок? Висновок напрошується сам собою: справжніх професіоналів потрібно шукати. Наприклад, ми, помістивши відповідне оголошення, одержали більше 100 резюме від Веб - майстрів. При перегляданні їх попередніх робіт тільки по перерахованих вище критеріях відсіялося 80 відсотків навіть без попередньої співбесіди. Нас деколи дивує та легкість, з якою керівництво фірм відноситься до своїх Інтернет, - представництвам.Адже це ваша особа в мережі! Ви платите значні суми за виготовлення своїх каталогів, шукаєте пристойні друкарні, верстальників і т.п. Ваш каталог - ваша гордість, його тираж 1000 екземплярів, ну може бути, 2000. При цьому сайт, який відвідують більше 250 чоловік в тиждень (понад 1000 - 1500 в місяць, більше 6000 за сезон), часто буває зроблений абсолютно непрофесійною, далекою від цього людиною. Ефект від цього той же, що і від поганого каталогу.

За нашими спостереженнями, тільки 20 - 30 відсотків Інтернет - представництв зроблені грамотно, а на інші сумно дивитися. Шановні колеги, вже прийшла пора звертати на це увагу.

СТВОРЕННЯ ЕФЕКТИВНОГО САЙТУ ТУРИСТИЧНОГО АГЕНТСТВА. РЕКЛАМА ТУРИСТИЧНИХ ПОСЛУГ В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ

Сергій Ватутін, Туризм. ру

Загальновідомий факт, що ефективність прямої реклами туристичних послуг в засобах масової інформації знижується. Пошук альтернативних форм реклами приводить турфірми до думки про необхідність власної присутності у всесвітній комп'ютерній мережі Інтернет. Проте успішний вихід в Інтернет досягається далеко не завжди, і у багатьох випадках витрати можуть не виправдатися. Є немало фірм, які витратили великі засоби на створення чудового по дизайну сайту, але не одержали від цих засобів ніякої віддачі. В результаті - повне розчарування в Інтернеті як технології.

Першим і одним з найважливіших кроків є створення сайту. Зараз вже важко представити ефективну роботу туристичної фірми без власного сайту. Для туроператора це виключно зручний канал зв'язку з агентствами, для турагента - швидкий вихід на клієнтів.

Сайту туроператора не потрібні особливі художні вишукування. Турагенту, що зайшов на сайт оператора, важливо максимально швидко дістати доступ до потрібної інформації. Звичайно, ідеальний варіант - це система бронювання On-line. Тоді прямо на сайті зареєстрований агент може миттєво подивитися інформацію про наявність місць на певні дати і швидко замовити тур. Це повинна бути достатньо серйозна система, пов'язана з системою автоматизації офісу туроператора. Простіший варіант - своєчасне розміщення на сайті оператора спецпропозицій в будь-якому зручному для друку вигляді. Не перешкодить і докладна інформація про готелі.

Основною вимогою до сайту туристичного агентства безперечно є оперативність. Звертаючись до Інтернету у пошуках путівки, клієнт чекає чогось більшого, ніж просто строчки з "Туризму і відпочинку", представлені в електронному вигляді. Такі строчки хороші на туристичних порталах, які є відправною крапкою в пошуку туру. Переходячи ж з туристичного порталу на сайт турагентства, клієнт має право одержати докладнішу і актуальнішу інформацію. Немає значення завалювати клієнта великою кількістю страноведчеськой інформації. Ці дані він може черпнути і на інших сайтах. На сайті ж турагентства потрібна в першу чергу інформація про конкретні пропозиції.

Великою проблемою, з якою стикаються десятки туристичних агентств, є неможливість оперативно відобразити на своїх сайтах величезний обсяг пропозицій, постійно одержуваних від туроператорів.

Найпростішим рішенням в даному випадку є регулярне (один-два разу на день) розміщення спецпропозицій операторів на сайті турагентства в тому вигляді, в якому вони приходять від оператора - у форматах Word і Ехсеl. В кращому разі з документа забирається шапка з назвою і координатами туроператора. У такому варіанті сильно погіршується наочність пропозицій.

Простій людині розібратися у величезних таблицях з незрозумілими позначеннями типа SGL, Al і ін. зовсім непросто. Крім того, на роботу по розміщенню таких прайс-листів йде немало часу.

Але сьогодні нарешті з'явилася можливість розв'язати проблему оперативності сайга туристичного агентства і вивести сайт на новий рівень. Вона ґрунтується на програмному рішенні "Бюро Інтернет Маркетингу" (www.bim.ru) і інформації Інтернет - пейджера ТАМА (www.tama.ru).

Коротко суть пропозиції така. Всі спецпропозиції провідних операторів з'являються в знеособленому вигляді на сайті турагента практично зразу ж після їх виходу у світ. Причому на сайті існує адміністративний інтерфейс, де можна вибрати, тури яких операторів і по яких напрямах відображати на сайті. Можна також встановлювати знижки на конкретні тури щодо цін туроператорів. Клієнт же бачить на сайті зручну форму пошуку, заповнивши яку, одержує список турів, що задовольняють його запитам. На тур можна при бажанні відразу відправити заявку. Фактично менеджеру туристичного агентства залишається тільки обробляти заявки, що надходять з сайту, на конкретні тури або відповідати на дзвінки клієнтів, що вже знають, куди і коли вони їдуть, а також скільки потрібно заплатити за поїздку. У складнішому варіанті можлива прив'язка до сайту бази даних по готелях сайту TURIZM.RU. Тоді з результатів пошуку турів клієнт зможе подивитися опис готелю і навіть підібрати його по певних критеріях (наприклад, близькість від пляжу, наявність водних гір або більярда). Вся ця система може бути допрацьована з урахуванням ваших побажань.

Звичайно, таке рішення навряд підійде фірмам, що займаються організацією складних індивідуальних турів. Але для продажу турів на масових напрямах таке рішення підходить ідеально.

Вважатимемо, що із задачею створення сайту ми успішно справилися. Наступна задача - його реклама. Перші кроки по рекламі сайту бажано зробити вже під час його створення. Сторінки сайту повинні бути оптимізовані для кращого пошуку в пошукових системах - не забудьте обговорити це із студією, яка створюватиме вам сайт. Після створення сайту його потрібно зареєструвати в пошукових системах, каталогах і рейтингах. Чим більше посилань буде на ваш сайт - тим краще.

Одним з основних видів реклами в Інтернеті була і поки залишається банерна реклама. Стандартними форматами банерів є 468х60 і 100х100 крапок.

Ціна реклами може визначатися залежно від терміну розміщення банера або обчислюватися в ціні за 1000 показів банера. На деяких сайтах існує можливість розміщення банера з оплатою не по показах банера, а по натисненнях на нього.

Дпя туристичної фірми найочевиднішої є реклама на туристичних сайтах або на сайтах, де є туристичний розділ. Зацікавити відвідувача, що прийшов на туристичний сайт, як правило, простіше, ніж людини, зацікавленої сайтом анекдотів. На провідних туристичних порталах, таких як TURIZM.RU і 100 Доріг, існує також можливість розмістити ще більш прицільну рекламу - банер в розділі певної країни, або в турах по конкретній країні, або виду туру. Така реклама достатньо дорога - від $10 до 30 за 1000 показів, але вона б'є максимально в мету.

Банерна реклама може розміщуватися не тільки на конкретних сайтах, але і в банерних мережах, об'єднуючих десятки і сотні різних сайтів. Вартість реклами в такій мережі набагато нижча, ніж на конкретному сайті. Правда, і якість розміщення нерідко страждає. Банери банерних мереж можуть розміщуватися в незручних місцях, наприклад, далеко внизу сторінок. Крім того, при покупці показів в банерній мережі складніше набудувати покази на потрібну цільову аудиторію (в даному випадку на туристичні сайти). Позбавлена цього недоліку Туристична Банерна Мережа (www.turizm.ru/turbs). Вона спеціально призначена для обміну рекламою між туристичними сайтами. Зараз в мережу входить близько 150 туристичних сайтів, і ця цифра постійно росте завдяки можливості безкоштовної участі в обміні банерами.

На туристичних сайтах, як правило, можливе розміщення не тільки банерної реклами, але і рядкової інформації в базі турів. При цьому відвідувачі сайту мають нагоду задати критерії і одержати в результаті тільки список турів, що задовольняють цим критеріям. При бажанні відвідувач може навіть відправити заявку у відповідь на пропозицію, що зацікавила його.

Така реклама порівняльно недорога, і її можуть використовувати навіть ті фірми, які не мають свого сайту. При розміщенні турів клієнт одержує пароль і може у будь-який момент самостійно редагувати і додавати інформацію про тури. Ціна розміщення на провідних сайтах залежить від кількості турів і починається від $15 в місяць за п'ять турів. На сайгах TURIZM.RU і 100 Доріг один тур можна розмістити безкоштовно. Потрібно врахувати, що рядкових пропозицій на сайтах досить багато, особливо по найпопулярніших напрямах.

Але існує декілька нескладних прийомів, що дозволяють підвищити віддачу від рядкової інформації і виділити вас серед конкурентів. По-перше, постарайтеся написати привабливий заголовок туру, тому що заголовок і ціна - це те, що побачить користувач в першу чергу. Не варто писати "Туреччина від 2 до 5* від $199". Краще розмістити найцікавіші пропозиції окремими рядками. По-друге, зверніть увагу на те, як сортуються пропозиції. На багатьох порталах самими верхніми показуються пропозиції, введені або змінені недавно. В цьому випадку вам варто частіше заходити і обновляти ваші пропозиції. Ще один варіант виділити своя пропозиція пропонує сайт TURIZM.RU. На ньому ви можете розмістити "спеціальну пропозицію", яка завжди показуватиметься над результатами пошуку турів по конкретній країні. Правда, це стоїть дещо дорожче, ніж звичне розміщення турів, та зате ваша пропозиція не залишиться непоміченим.

На туристичних сайтах існують і інші ефективні можливості реклами.

Туристичні портали на відміну від журналів не обмежені рамками рекламних модулів і завжди можуть запропонувати щось оригінальне для реклами саме ваших пропозицій.

Наприклад, якщо вам необхідно максимально широко проінформувати про вашу пропозицію користувачів Інтернету, то можливе одночасне розміщення рекламного блоку на чотирьох провідних туристичних сайтах: TURIZM.RU, 100 Доріг, Тгаvel.ru, Туристичний маяк.

Можливості реклами в Інтернеті не обмежуються тільки туристичними сайтами. Ще одним вельми корисним рекламним майданчиком для турфірм є пошукові системи. Зрозуміло, задача-максимум - знаходження вашого сайту на перших позиціях по всіх запитах, що цікавлять вас, причому безкоштовно. Але добитися цього достатньо складно.

Конкуренція між турфірмамі дуже висока. Проте існує можливість розмістити вашу платну рекламу під конкретні запити. В першу чергу рекомендую звернути увагу на пропозиції системи Яндекс.

Оптимальним способом розміщення мені здається розміщення текстових посилань між п'ятим і шостим результатами пошуку. Базова ціна такого розміщення складає $40 за 1000 показів. Пропоную звернутися до професіоналів, які допоможуть підібрати потрібні словосполучення для реклами саме ваших турів. Наприклад, не має сенсу розміщувати рекламу під слово "Туреччина", оскільки при цьому ви оплачуєте дуже велику кількість даремних для вас запитів. Річ у тому, що Яндекс покаже вашу рекламу, якщо замовлене вами слово входить в словосполучення, наприклад, "криза Туреччина", "політика в Туреччині", "землетрус в Туреччині" і ін. Набагато ефективніше підібрати конкретніші вирази, такі як "тури до Туреччини", путівки в Анталію" і т.д., що "горять

Підводячи підсумки, важливо відзначити, що реклама туризму в Інтернеті зараз вельми ефективна, потрібно тільки вибрати правильну стратегію і врахувати, що реклама в Інтернеті, як і будь-яка інша реклама, - це комплексна процедура, а не разова акція.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 167 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...