Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обгрунтування раціональних технологічних режимів отримання йогурту



Виготовлення йогруту буде проводитися за класичною технологією. Температурні режими та етапи виробництва не змінюються. Тільки замісь звичайної закваски буде вноситься закваска «VIVO», а після сквашування до охолодженого згустку буде додано лактат магнію та екстракт гібіскусу.

Існує 2 способи виробництва йогурту: термостатний та резервуарний.

Резервуарний – це спосіб виробництва, під час якого сквашування молока та визрівання йогурту відбувається у резервуарах з подальшим фасуванням у споживчу тару. За термостатним способом сквашування молока та визрівання йогурту відбувається в спеціальних камерах у споживчій тарі. Ми обираємо резервуарний спосіб виробництва, тому що він має ряд переваг. Застосовуючи цей спосіб зменшуються витрати ручної праці, для виробництва продуктів не потрібні термостатні камери, а значить, зменшуються виробничі площі.

Опис апаратурно-технологічної схеми виробництва йогурту

Проводять прийом і підготовку молока незбираного. Потім його нормалізують за вмістом жиру в резервуарі 3 і направлють на теплову і механічну обробку. Підігріте в секції регенерації пластинчастої установки 5 молоко очищують на сепараторах-молокоочисниках 6. Потім його пастеризують і направляють в гомогенізатор 7. Після витримки молока при температурі пастеризації у витримувачі 8 його охолоджують до температури заквашування в теплообмінному апараті 5 і подають в резервуар 9 для сквашування и утворення згустку. Після охолодження згустку в нього насосом дозатор 12 вноситься лактат магнію та насосом дозаторм 14 вноситься екстракт гібіскусу. Йогурт охолоджують в пластинчастому охолоджувачі 17. Готовий продукт насосом 16 направляють на розлив у тару у фасувальному апараті 18.

Апаратурно-технологічна схема виготовлення йоду наведена у додатку 1.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 242 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...