Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Команда Фаска (Фаска)



Команда Фаска (Фаска) дає змогу створити фаску на вказаних ребрах

деталі. ' ' ' '"' :.'■■'■'.'■■'■'■ ' ; ' ■■•'■■■

Команда не виконується для ребер, які утворені гладко спряженими гра-



нями. Для виклику команди треба натиснути кнопку

- Фаска(Фаска) на

інструментальній панелі редагування деталі або вибрати її назву в меню Операции (Операції). За допомогою перемикача Способ построения (Спосіб побудови) на вкладці Параметры (Параметри) Панели свойств (Панелі

- По стороне и углу(За

властивостей) виберіть спосіб побудови фаски:


стороною і кутом) або

По двум сторонам (За двома сторонами). Якщо

фаска будується за стороною і кутом, введіть у поле Длина 1 довжину стооони

фаски, а в полі Угол (Кут) - кут між цією стороною і поверхнею фаски. Якщо фаска будується по двох сторонах, введіть довжини в полі Длина 1 і Длина 2. Вкажіть у вікні деталі ребра, на яких треба побудувати фаску. Якщо необхідно побудувати фаски на всіх ребрах будь-якої грані, вкажіть цю грань.

Після вказування першого ребра у вікні деталі виникає фантом - стрілка, напрямок вздовж однієї з граней. Вона показує напрямок першої сторони фаски.


Для зміни напрямку використовуйте перемикач Направление (Напря-

мок):
- Второе

- Первое направление (Перший напрямок) і

направление (Другий напрямок).

- на вкладці

У полях групи Объекты (Об'єкти)

параметры (Параметри) відображаються кількість ребер і граней, які вказані для виконання операції.

Щоб вилучити будь-який об'єкт (ребро або грань) з вибраних, вкажіть його у вікні деталі повторно. Виділення цього об'єкта буде знято і під час побудови фаски він враховуватися не буде.

Опція Продолжать по касательным ребрам (Продовжувати по дотич­них ребрах) іноді дає змогу вказувати меншу кількість ребер для виконання команди.






Властивості поверхні фаски настроюють на вкладці Свойства (Властивості). Після задания всіх параметрів фаски і настроювання її властивостей створюємо


об'єкт, натискаючи кнопку

- Создать объекты (Створити об'єкт).

На рис. 7.13 показана модель у процесі формування фаски, а на рис. 7.14 кінцевий результат.

7.2.2. Команда Скругление (Заокруглення)

Команда Скругление (Заокруглення) дає змогу заокруглити вибрані ребра деталі.

Команда не виконується для ребер, які створені гладко спряженими

- Скругление

гранями. Для виклику команди виберіть кнопку

(Заокруглення) на інструментальній панелі редагування деталі або виберіть її назву в меню Операции (Операції). Введіть радіус заокруглення у полі



на вкладці.

Вкажіть у вікні деталі ребра, які потребують заокруглення. Якщо необхідно заокруглити всі ребра будь-якої грані, вкажіть цю грань.

У полях групи перемикачів Объекты (Об'єкти)

на вкладці Параметры (Параметры) Панели свойства (Панель властивостей) відображається кількість граней і ребер, які вказані для виконання операції.

Щоб вилучити будь-який об'єкт (ребро або грань) з вибраних, вкажіть їх повторно у вікні деталі. Виділення цього об'єкта буде знято і побудова заокруг­лення не відбудеться. Опція Продолжать по касательным ребрам (Продовжу­вати по дотичних ребрах) іноді спрощує вказання ребер для виконання команди.

Активізуйте опцію Автоопределение (Авто-визначення), щоб увімкнути автоматичний вибір способу побудови заокруглення, якщо він пере­тинається з сусідніми гранями. Якщо у всіх таких випадках необхідно зберегти кромки, то необхідно вимкнути опцію Автоопределение (Автовизначення) й увімкнути опцію Сохранять кромку (Зберегти кромку). Ці опції доступні тільки під час створення заокруглення з постійним радіусом.

Приклад виконання заокруглення основи моделі, а також створення галтелі подано на рис. 7.15.


7.2.3. Команда Отверстие (Отвір)

Команда Отверстие (Отвір) дає змогу створити круглі ступінчаті отвори різноманітної конфігурації. Перед викликом команди необхідно виділити плоский об'єкт (плоску грань деталі, допоміжну або конструктивну площину), на якому повинен розміститися отвір. Для виклику команди натисніть кнопку

- Отверстие (Отвір) на інструментальній панелі редагування деталі.

Елементи керування стають доступними після вказування отвору.

Для вказування необхідного отвору і настроювання його параметрів використовується панель Выбор отверстия (Вибір отвору) на вкладці Параметры Панели свойства (Параметри Панелі властивостей) (рис. 7.16).

Панель вибору отворів розділена на декілька областей. У першій з них міститься структура бібліотечного отвору ("дерево" розділів), у другій -перелік елементів вибраного розділу. Команди контекстного меню і другої області дають змогу керувати поданням їхніх елементів, а також відображенням областей коментарів і перегляду. Область коментарів до вибраного типу отвору містить опис геометричних параметрів його форми. В області перегляду відображається ескіз профілю отвору і розміри, які керують параметрами профілю. Таблиця числових значень параметрів займає нижню частину вікна.

Вибравши отвір, необхідно ввести значення його параметрів у відповідну колонку таблиці. Не всі значення розмірів можна змінювати довільно. Наприклад, не можна зробити діаметр різьби меншим за діаметр отвору. Якщо

треба зменшити діаметр різьби, спочатку необхід­но змінити діаметр отвору, а потім діаметр різьби.

Після введення нового значення параметра в колонці Изменен (Змінений) навпроти його імені з'явиться "галочка". Натиснувши на ній мишкою, можна повернути початкове значення параметра.

Група перемикачів





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 325 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...