Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Побудова прямокутника



Для побудови прямокутників застосовують кнопки Прямоугольник и Прямоугольник по центру и вершине (Прямокутник і Прямокутник за центром і вершиною відповідно), розташовані на розширеній панелі (рис. 2.17).



Кнопка

дає можливість побудувати прямокутник двома способами, задаючи

- протилежні вершини прямокутника;

- вершини, висоти й ширини прямокутника.

Якщо відомо положення вершин прямокутника (точки т1 і м1 ), варто вказати їх. Висота й ширина прямокутника будуть визначені автоматично.

Якщо відома вершина, висота й ширина прямокутника, задайте їх будь-яким способом і в будь-якій послідовності. Наприклад, ви можете вказати курсором положення вершини, ввести висоту в поле панелі властивостей (рис. 2.18) і задати курсором ширину прямокутника. Координати вершини, яка протилежна вказаній, будуть визначені автоматично.

Група перемикачів Оси (Осі) на панелі властивостей управляє побудовою осей симетрії прямокутника.

Для виходу з команди натисніть кнопку Прервать команду (Перервати команду) на панелі спеціального керування або клавішу <Еsс>.

Прямокутник, побудований у графічному документі, - це єдиний об'єкт, а не набір окремих відрізків. Він буде виділятися, редагуватися й виділятися весь.

За допомогою кнопки Прямоугольник по центру и вершине (Прямокутникза центром й верши-ною) можна побудувати прямокутник із заданими центром і вершиною.

Курсором або введенням координат із клавіатури вказують центр прямокутника. Потім можна вказати одну з вершин прямокутника або ввести значення висоти й ширини прямокутника в одно­йменні вікна на панелі властивостей (рис. 2.19).







Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 641 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...