Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Установка насосно - бустерна СИН – 50. 04. 07



Призначення. Установка насосно-бустернапризначена для нагнітання газорідинних сумішей з використанням промислових газів і рідин в систему підтримки пластового тиску. Може застосовуватися при бурінні свердловин з великим водопоглинанням пласта, добурюванням свердловин на депресії, а також для транспортування нафти сумісно з попутним газом по магістральних нафтопроводах.

Переваги: можливість регулювання змісту газу в газорідинній суміші від 0% до 100%.

Можливість плавного регулювання частоти обертання валу електродвигуна за допомогою частотного перетворювача змінного струму. Можливість експлуатації установки як в насосному, так і в бустерному режимах. Взаємозамінні плунжери діаметром 100, 125, 140 мм з хімічно і эерозійно-стійкими покриттями, а також ущільнення декількох видів дозволяють перекачувати різні рідини і гази в широкому діапазоні характеристик. Насосна установка може експлуатуватися в двох режимах: насосному, коли бустерний насос забирає промислову рідину від зовнішнього джерела і нагнітає її до об’єкту споживання; бустерному, коли бустерний насос, забираючи промисловий газ і промислову рідину від зовнішніх джерел, нагнітає готову газорідинну суміш до об’єкту споживання.

Таблиця 2.21 – Технічна характеристика установки

Модель СИН-50.04.07
Насос триплунжерний, горизонтальний бустерний СИН-61Б
Максимальна продуктивність в насосному режимі, при числі двойних ходів насосу 100 хв-1, л/с 15,2
Максимальний робочий тиск в напірній лінії, МПа  
Електродвигун Асинхронний, 250 кВт
Трифазний ВА02-355М6У2
Управління електродвигуном перетворювач частоти FDU40-500
Частота обертання валу електродвигуна (регульована), об/хв 100 — 1000
Редуктор цепний двоступеневий
Діаметр прохідного січення лінії, мм: -напірної/прийомної/газової   75/150/50
Допустимий максимальний тиск, МПа: в прийомній лінії /в газовій лінії   1,6/1,6
Частка газу в газорідинній суміші, % 0 — 100
Габаритні розміри, мм: (довжина х ширина х висота) установки автопоїзда     6300x2500x1950 15700x2500x3900
Повна маса напівпричіпу, не більше, кг  
Повна маса автопоїзда, не більше, кг  
Максимальна швидкість, км/год  
Базовий тягач:
Модель КАМАЗ-54115
:Двигун:
Модель 740.31 (Евро-2)
Тип дизельний з турбонаддувом
Максимальна потужність, к. с. (кВт), при 2200 об/хв. 240 (176)

Поточний ремонт. Цементувальна установка: а) розбирання поршневого насоса, плунжерного насоса, коробки відбору потужності, маніфольда; б) перевірка стану, ремонт поршневого і плунжерного насосів; в) перевірка стану, заміна чи ремонт втуки шестерні первинного вала шліцевої втулки з фланцем, втулки веденої шестерні вилок і валиків, увімкнення швидкостей, сальникових ущільнень, прокладок, підшипників кріпильних і стопорних деталей при зносі, наявності тріщин, вм’ятин; регулювання підшипників кочення коробки відбору потужності; г) заміна чи ремонт трубопроводів, вентилів, кранів високого тиску, шарнірних з’єднувальних колін, гумо тканинних рукавів при наявності зносу, відколів, тріщин, перегнутих і сплющених місць:д) заміна вилок карданного вала, хрестовин, голкових підшипників при наявності зносу; є) заміна зношеної ланцюгової півмуфти, ланцюгів приводу плунжерного насоса; ж) перевірка стану і заміна запобіжного клапана на нагнітальній лінії насоса; з) заміна зношених пружин, сідел, клапанів, ущільнень донних клапанів, спускної пробки замірної ємності; і) ремонт замірної ємності при наявності тріщин, вм’ятин; к) перевірка і заміна несправних контрольно-вимірювальних приладів; л) заміна чи ремонт масляного насоса, маслопровода при наявності зносу чи інших дефектів; м) заміна зношених ущільнюючих елементів; н) перевірка герметичності всмоктувальної і наг нітальної ліній; о) заміна мастила у всіх агрегатів у відповідності з картою мащення; п) перевірка, заміна зношених кріпильних і стопорних деталей; р) збирання, регулювання і випробування агрегату, гідравлічне випробування насоса і нагнітальної лінії.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 384 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...