Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Установка газобустерна УНГ 8/15



Призначення. Установканагнітання газівпризначена для виконання технологічних і внутрішньотрубних операцій свердловин з використанням газів, що виключають можливість утворення пожежовибухонебезпечних сумішей у вуглеводневому середовищі, а також для нагнітання технологічних рідин. Установку можна використовувати при проведенні технологічних операцій: будівництва, експлуатації і капітального ремонту свердловин на нафту, газ, воду і пару, у тому числі: пониження рівня рідини в свердловинах для виклику і інтенсифікації притоки флюїда або випробування герметичності обсадних колон; опресовування повітрям або газом гирлового обв’язування і трубопроводів, у тому числі і магістральних; аерування або газування промивальних рідин, нагнітання газорідинних сумішей, у тому числі піно і пінокислотних розчинів (сумісно з кислотним агрегатом), при бурінні і ремонті свердловин; пінокислотній обробці призабійної зони пласта, витягання піску і незакріпленого пропанта після гідророзриву пласта з використанням газорідинних сумішей, у тому числі пін; закачування і перекачування промислових рідин і газорідинних сумішей, що містять природний, попутний або факельний газ; розкриття продуктивних пластів і цементування обсадних колон з використанням газорідинних сумішей, у тому числі пін.

Установка забезпечує пожежо- і вибухобезпечні умови усередині свердловин і трубопроводів при контакті газорідинного складу, що нагнітається, з вуглеводневим середовищем.

Таблиця 2.20- Технічна характеристика

Модель УНГ 8/15
Суміш, що подається інертна газова або газорідинна суміш
Частка кисню в газовій суміші (регулюється), % 5-10
Продуктивність установки (приведенна до нормальних умов) по інертному газу, згенерованному самою установкою, нм3/хв. 8-10
Продуктивність бустерного режима (по умові всмоктування) при наявності зовнішнього джерела інертного газу, м3/хв. 0,9
Продуктивність насосного режима при нагнітанні рідини, дм3  
Максимальний тиск нагнітання рідини, МПа 15 — 25
Сумарна споживча потужність установки в режимі двокаскадного стиску (при відсутності зовнішнього джерела), кВт  
Споживча потужність установки тільки в бустерному режимі (при наявності зовнішнього джерела), кВт  
Спосіб отримання суміші газогенератор
Повна маса установки, не більше, кг  
Габаритні розміри, мм: (довжина х ширина х висота)   9900x2500x3850
Максимальна швидкість, км/год  
Базове шасі:
Модель КАМАЗ-53228
Двигун:
Модель 740.31(Евро-2)
Тип дизельний з турбонаддувом і ОНП
Максимальна потужність, к. с. (кВт), при 2200 об/хв. 240 (176)




Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 446 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...