Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підйомники Азінмаш - 43П і ЛПТ – 8



Призначення підйомників. Для виконання підземних ремонтів на свердловині використовують різні комплекси обладнання і інструментів у поєднанні із технологічними установками. До основного обладнання, за допомогою якого проводять спуско-підйомні операції, відносять підйомники, що монтуються на самохідних транспортних базах. Найбільш широко використовують тракторні підйомники Азінмаш-43П і ЛПТ – 8. Для роботи з підйомниками свердловини повинні мати щоглу з крон-блоком і талевою системою з експлуатаційним гаком і відтяжним роликом

Характеристика підйомників наведена в таблиці 1.11.

Таблиця111 -Технічна характеристика підйомників Азінмаш-43П і ЛПТ-8

  АзИНмаш-43П ЛПТ-8
Монтажна база Т 100 М 3 Т 170.100; Т-130 1 Г; С-80
Тягове зусилля на канаті, Кн    
Лебідка однобарабанна Однобарабанна
Діаметр бочки барабана, мм    
Довжина бочки барабана, мм    
Діаметр реборд, мм    
Місткість барабана при діаметрі линви 15,5 мм, м    
Гальма стрічкові з колодками стрічкові з колодками
Діаметр гальмівного шківа, мм    
Число гальмівних шківів    
Число гальмівних стрічок    
Ширина однієї гальмівної стрічки, мм    
Габаритні розміри, мм:    
Довжина    
Ширина    
Висота    
Повна маса, кг    
Питомий тиск на грунт, МПа 0,032 0,076

Глибина свердловин, що обслуговуються підйомником Азінмаш-43П приведена в таблиці

Таблиця1.112 - Глибина свердловин, що обслуговуються підйомником Азінмаш-43П

Діаметр насосно-компресорних труб, мм Глибина підвіски труб, м
При оснастці
2 х 3 2 х 4 2 х 5
48,3  
60,3    
70,0      
88,9      
114,3      

Частота обертання вала барабана і тягове зусилля на рухомій гілці линви підйомників при 1050 хв-1 двигуна на другому ряду намотки в залежності від включеної швидкості наведені в таблиці

Таблиця 1.13 - Частота обертання вала барабана і тягове зусилля

Включена швидкість Частота обертання вала барабана, хв-1 Лінійна швидкість линви, м/с Тягове зусилля, Кн
Азінмаш-43П ЛПТ-8 Азінмаш-43П ЛПТ-8 Азінмаш-43П ЛПТ-8
    44,6 0,88 1,13 75,00  
  58,3 75,8 1,46 1,92 45,30 49,5
    124,2 2,42 3,24 27,50 30,2
    211,1 4,0 5,35 16,60 17,8
Задній хід 1   67,8   1,72    
    188,8   4,78    

Техніка безпеки при експлуатації підйомника. При виконанні підземного ремонту свердловин важливим є проведення підготовчих робіт. Для попередження нещасних випадків і аварій слід слідкувати за чистотою оглядового скла і справністю вогнегасника. При переїзді з одного місця на друге тракторист повинен попереджувати працюючих на причепі, попередньо провіривши відсутність предметів на гусеницях. Забороняється: спускатись з підйомника і підніматись на нього при його русі; переїжджати через нафтогазопровідні трубопроводи на поверхні землі; робота при несправностях електрообладнання і електроосвітлення; одночасна робота внизу на робочому майданчику і на верху підйомної споруди з ручним інструментом; робота при знятих кожухах крон блока і талевого блока.

Підйомник слід установлювати на бетонному майданчику розміром 8х4, 5х0,6 м. Правильність установки підйомника біля свердловини перевіряють шляхом підйому-спуску ненавантаженого блока на повну висоту підйому, перевіряючи правильність намотування линви на барабан лебідки. У переднього бар’єра підйомника роблять упори (косозрізані бруси і сваї, заглиблені на глибину 1,5 м). До косої поверхні брусів на болтах кріплять плити з залізними упорами для задньої рами підйомника. До закріплення линви на барабані лебідки підйомника його треба пропустити через відтяжний ролик і прикріпити до подільного диску.

Потім при самому нижньому положенні гака навантажують на робочу частину барабана лебідки 8-10 витків линви. При рівній навивці линви рахують, що підйомник встановлено вірно. В нічний час мають бути майданчик і лебідка освітлені фарами і світильником з живленням від електрообладнання трактора.

Технічне обслуговування підйомника. Щоденно слід перевіряти: болтові з’єднання, іякі при необхідності підтягувати; механізми включення кулачкових муфт (натисканням на педаль або важіль); роботу гальма регулюванням натягу гальмових стрічок, ланцюгові і обертові деталі; справність компресора; пнемо- і гідросистеми; знос жолобів. Перед початком роботи слід перевіряти: правильність обертання стола, надійність дії заслінки і стопора стакана, закріплення скоб бокових рогів, дію і хід пружин.

Щоденно слід змащувати пальці, що з’єднують патрон з траверсою і столом (по 25 г солідолу); упорний підшипник один раз у місяць (500 г солідолу). В кінці кожної зміни відкривати спускний кран повітряного балона. Один раз тиждень перевіряти роботу запобіжного клапаа по випуску повітря із пневматичної системи. Через кожні три місяці роботи підйомника слід перевіряти герметичність спускних кранів, а також кріплення повітряних балонів і роботу запобіжного клапана за допомогою мильної піни. Через кожних чотири місяці роботи підйомника слід розібрати електропневматичний клапан, промити гасом і зібрати клапан після притирання і змащування мастилом циатим-201.

Теж розібрати гальмівний кран, промити гасом, змастити тонким шаром тертьові поверхні мастилом циатим- 201. Герметичність гальмового крана перевірити мильною емульсією. Витік повітря через випускний отвір без гальмування свідчить про порушення герметичності впускного клапана, а при гальмуванні - про негерметичність випускного клапана. Регулювання величини відкриття впускного клапану здійснюється за допомогою прокладок. При повному ході важеля гальмівного крана хід впускного клапана має бути 2,5…3 мм. Пошкодження діафрагми призводить до витоку повітря по площині роз’ємну корпуса гальмівного крана. Після складання крана слід перевірити його роботу в дії.

Через кожні шість місяців роботи підйомника слід повністю розібрати повітрярозподільник, промити і прочистити його; притерти при необхідності золотник. Зношені гумові ущільнення замінити на нові. Герметичність гальмівного крана перевірити мильною емульсією. Один раз на рік зняти повітряні балони і очистити зовнішні і внутрішні поверхні парою і гарячою водою. При наявності корозії балони слід замінити на нові. Придатність балонів слід випробовувати при тиску 1,4 МПа; випробовування стисненим повітрям не допускається. Такожслід зняти, розібрати, промити деталі і відрегулювати запобіжний клапан балона.

В коробку зміни передач масло доливається по мірі необхідності(масло ТСп-15 – літом; ТСп-10 – взимку); Один раз на місяць здійснюється заміна оливи. Один раз в 10 днів змащуються підшипники барабанного вала;В зубчасту передачу приводу барабана:масло доливається по мірі необхідності(масло ТСп-15 – літом; ТСп-10 – взимку).





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 439 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...