Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Текст-оригінал і текст-плагіат



Текст-оригінал у науковій статті №1 Текст-плагіат у науковій статті №2
Праця багата на символіку посуду, страв, одягу, весільного етикету… Вважаючи, що костюм є важливим джерелом вивчення етнічної історії населення, його соціально-класової структури, естетичних поглядів, автор досить детально описує одяг молодих. У молодої сорочка з вишитою візерунком горловиною, передом (діалектне пазухою), верхніми частини рукавів біля зап”ястків, подолом (низом сорочки), сукняна строката спідниця (діал. плахта), червоні козлові, з залізними високими підківками чоботи, червоний фартух (діал. запаска), декілька разків червоних корольків (намисто, що є втіленням мрії про щастя-долю, кохання), хрест мідний.   Праця багата на символіку посуду, страв, одягу, весільного етикету. Так, уважаючи, що костюм є важливим джерелом вивчення етнічної історії населення, його соціально-класової структури, естетичних поглядів, автор детально описує одяг молодих, наприклад, у молодої була сорочка з вишитою візерунком горловиною, передом – так званою пазухою, сукняна строката спідниця – плахта, червоні козлові, з залізними високими підківками чоботи, червоний фартух – запаска, декілька разків червоних корольків – намисто, що є, за свідченням дослідника, втіленням мрії про щастя-долю, кохання.

Автор лише змінив кілька слів та фраз чи змінив порядок оригінальних речень.

Серед випадків, що кваліфікують як плагіат слід відзначити і такі, коли в авторефераті дисертації, наприклад, не зазначено особистий внесок автора у статтю, яка написана в співавторстві, що дає підстави вважати включення у дисертацію повного тексту статті без посилань на джерело.

У «чорновому» варіанті наукової роботи бажано вписувати цитоване джерело в науковий текст. На завершальному етапі дослідження це допоможе укласти бібліографію, яку звіряють з текстом і посиланнями. Не варто штучно розширювати список використаних джерел за рахунок тих робіт, які не мають посилань у науковому тексті.

Запитання. Завдання





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 381 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...