Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розробка методів і алгоритмів проектування та розрахунку



(для 3 напрямку - вибір та обґрунтування методів обробки експериментальної інформації);

8) опис створеної інформаційної системи та її інтерфейсу (для 1, 2 та 3 напрямків ДР);

9) тестування роботи комп'ютерної системи та перевірка виключних ситуацій (для 1, 2 та 3 напрямків ДР)

10) аналіз результатів варіативних досліджень на основі розробленої комп’ютерної моделі (обов’язково для 4 напрямку).

Якщо робота виконується за темою одного з перших трьох напрямків, то розділ 10 може бути відсутній. Якщо ж робота виконується за темою четвертого напрямку, то розділи 4 та 8 – відсутні. Нижче наведено вимоги до розділів науково-дослідної частини роботи з урахуванням зазначених напрямків дипломних робіт.

2.3.6.2 Вступ

Цей розділ не нумерується, розбивка на підрозділи не допускається. Обсяг – до двох сторінок друкованого тексту.

У вступі необхідно стисло охарактеризувати сучасний стан наукової (технічної) проблеми, рішенню якої присвячена робота, відзначити актуальність і новизну розроблювальної теми. Також у вступі потрібно привести короткий опис змісту розділів основної частини звіту про виконання ДР. Історичні довідки, опис раніше опублікованих робіт і загальновідомі положення у вступі не наводяться.

2.3.6.3 Літературний огляд

Даний розділ і всі наступні розділи нумеруються. Також допускається розбивка його на підрозділи. Обсяг розділу – від 5 до 10 сторінок.

Вивчення науково-технічної літератури та написання літературного огляду є важливим етапом дипломної роботи. При написанні літературного огляду студент повинен проаналізувати не менш ніж 20 джерел інформації; як такі можуть виступати: підручники, монографії, статті в наукових журналах, сайти ІНТЕРНЕТ, технічні звіти та ін.

У літературному огляді студент повинен описати: стисло основні відомості з предметної області за темою дипломної роботи; існуючі методи та підходи до вирішення поставленого завдання, їх переваги й недоліки; надати обґрунтування обраних підходів до рішення задач за темою дипломної роботи.

При описі актуальності та основних проблем вирішення поставленого завдання студент повинен використовувати роботи авторів, опубліковані в останні три роки та поточну інформацію з ІНТЕРНЕТ.

Для опису основних етапів історії досліджень студент повинен вивчити основні роботи, опубліковані протягом 10 – 15 останніх років. На основі опису основних досліджень за темою дипломної роботи студент робить узагальнення й виявляє існуючі головні методи й підходи до вирішення свого завдання. Потім слід вибрати або вже існуючий метод розрахунків, або обґрунтувати необхідність розробки нового підходу.

При описі змісту робіт у літературному огляді потрібно дотримуватись такої послідовності:

- зазначити час публікації (наприклад: 90-ті роки), прізвище автора й у квадратних дужках номер джерела інформації згідно зі списком;

- стисло описати основні ідеї запропоновані автором в роботі;

- зазначити переваги й недоліки розробленого автором підходу.

Дозволяється для кращого опису основних ідей автора наводити формули або рисунки з цитованої роботи з обов’язковим посиланням на джерело.

2.3.6.4 Постановка задачі

Цей розділ є обов'язковою і найважливішою частиною дипломної роботи, який значною мірою визначає достовірність отриманих результатів.

У даному розділі повинна бути наведена мета ДР та перераховані задачі, вирішення яких дозволяє досягти поставленої мети. Крім того студент в загально-технічних термінах повинен описати:

- об'єкт проектування із зазначенням його призначення;

- технічні вимоги до проекту;

- описати вхідні проектні параметри та документацію яку треба одержати в результаті роботи комп'ютерної системи;

- за наявності навести: ескіз об’єкта проектування (див. рис.2.1), умови кріплення та навантажень, характеристики матеріалу;





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 222 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...