Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відмінні ознаки типів партнерських відносин



Типи партнерських відносин Види діяльності Термін Масштаби діяльності
Кооперація Менша кількість контрактів Більш довгострокові контракти Короткостроковий Єдина виконувана функція
Координація Інформаційні зв'язки. Зв'язки по незавершеному виробництву Довгостроковий Декілька виконуваних функцій
Спільна діяльність Електронний обмін даними. Інтеграція логістичного ланцюжка. Сумісне планування Сумісне використовування технологій Довгостроковий, без фіксованої дати Компанії розглядають одна одну як продовження власного підприємства

До основних переваг, які можуть бути отримані при налагодженні партнерських стосунків, слід віднести наступні [62]:

· Зниження адміністративних витрат. Оскільки партнери інформовані щодо усіх аспектів здійснення спільної діяльності, то скорочуються витрати на переговори, укладення та супроводження контракту та інших аспектів управління спільною діяльністю.

· Ефективне використання ресурсів. Забезпечується за рахунок знаходження оптимального способу реалізації поточних програм в межах наявних ресурсів.

· Налагодження зв’язку за рахунок поступового отримання досвіду співпраці один з одним. Партнери напрацьовують спільну термінологію та перспективи, що збільшує взаєморозуміння та посилює співпрацю.

· Вдосконалення нововведень. Партнери можуть обговорювати нововведення та пов’язані з ними ризики більш виважено та відкрито і забезпечувати справедливий розподіл як прибутків, так і витрат.

· Покращення діяльності. З часом партнери краще розуміють стандарти та очікування одне одного і можуть використовувати досвід попередньої співпраці.

· Стратегічні переваги - як скорочення часу на освоєння нового продукту, і як результат - зменшення виробничих циклів та побудова сприятливих умов для довгострокових інвестицій.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 250 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...