Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Спеціальні силові трансформатори малої потужності. Призначення та класифікація



Якщо трансформатор передбачений для перетворення електричної енергії в електричних мережах, а так само для безпосереднього живлення електроприймачів, то його називають силовим. При передачі електричної енергії на великі відстані використовують трифазні силові трансформатори. Подібні трансформатори встановлюють на трансформаторних пунктах, на електричних підстанціях, в розподільних пристроях. Для живлення окремих електроприймачів або їх груп використовують невеликої потужності однофазні і трифазні силові трансформатори. Також є спеціальні трансформатори – зварювальні, вимірні і ін. Трансформатори поділяють залежно від кількості обмоток двух-, три і багатообмоткові. Трансформатори бувають броньовими і стрижньовими за формою магнітної системи. Як вже говорилося, магнітопровід і обмотки трансформатора під час роботи, нагріваються. Для трансформатора це дуже шкідливо. Тому їх забезпечують природною системою охолоджування – повітря, масляна, а також штучною – примусова циркуляція масла. Необхідно ретельно дотримувати правила техніки безпеки при використанні трансформаторів. Також слід враховувати характерні вимоги, що пред'являються в даному випадку, треба слідкувати, щоб потужність електроприймачів, що підключаються, не перевищувала номінальної потужності трансформатора, на момент включення потрібно спершу підключити трансформатор до мережі, а після, при допомозі вимикача, вже до нього підключати заздалегідь приєднаний електроприймач; відключати спочатку треба електроприймач (вимикачем) від трансформатора, а далі трансформатор від мережі.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 475 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...