Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Суть і значення забезпечення аналізу інвестиційної діяльності



Під інвестиціями розуміють діяльність по вкладенню грошових коштів на відносно тривалий час у виробничі проекти, цінні папери, нерухомість, статутні фонди інших підприємств, колекції, дорогоцінні метали і інші об'єкти, ринкова вартість яких постійно зростає і дає власнику дохід у вигляді відсотків, дивідендів, прибутків від перепродажу і т.п. У загальному розумінні інвестиціями називають довгострокове вкладення засобу (на період зверху 1 роки).

По об'єкту вкладень інвестиції діляться на фінансові і реальні.

Фінансові інвестиції — це вкладення засобів в різноманітні фінансові інструменти, такі як цінні папери, депозити, цільові банківські внески, паї, долі, вкладення до статутних фондів інших підприємств.

Реальні інвестиції — це вкладення засобів в матеріальні і нематеріальні активи. До матеріальних об'єктів інвестування належать: удома, споруди, устаткування, дорогоцінні метали, колекції, інші товарно-матеріальні цінності. До цієї групи включають інвестиції у відтворення і приріст основних фондів, які здійснюються у формі капітальних вкладень.

Інвестиції в нематеріальні активи включають вкладення в патенти, ліцензії, «ноу-хау», в технічну, науково-практичну, технологічну і проектно-кошторисну документацію; у майнові права, які витікають з авторського права; у інтелектуальні цінності; у права користування землею, водою, ресурсами, спорудами, устаткуванням (оренда); у інші майнові права. З цієї групи інвестицій іноді виділяють інновації — вкладення в нововведення, а також інтелектуальну форму інвестування — вкладення в творчий потенціал суспільства. Інвестиційна діяльність підприємств регламентується чинним законодавством, згідно якому в більшості країн суб'єкти господарювання можуть здійснювати як фінансові, так і реальні інвестиції.

Завдання аналізу інвестиційної діяльності:

- загальна оцінка інвестиційних потреб;

- вибір напрямів інвестиційної діяльності і інвестиційних проектів підприємств;

- аналіз форм інвестування і розрахунок ризику по формах вкладення інфляції;

- аналіз прибутковості фінансових інвестицій;

- аналіз ефективності інвестиційних проектів і розробка заходів поліпшення інвестиційної діяльності підприємств.

Основні об'єкти аналізу інвестиційної діяльності:

- об'єм інвестицій (їх видів);

- структура інвестицій.

Етапи аналізу інвестиційної діяльності

- аналіз інвестиційної привабливості;

- аналіз інвестиційних проектів:

а) способи оцінки, які базуються на даних бухгалтерського обліку;

б) способи оцінки, які засновані на дисконтуванні;

- аналіз фінансових інвестицій.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 215 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...