Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Показники за якими проводиться моніторинг діяльності СУНС



Показник Методики визначення Періодичність контролю Потреба в повірці апаратури
Залишки гербіцидів Методики, затверджені Укрхімкомісією Після кожного застосуваня Хроматограф
Залишки добрив Методики, затверджені Укрхімкомісією Після кожного застосування Хроматограф
Вміст важких металів Методики, затверджені Укрхімкомісією Перед посівом насіння і висадження саджанців Хроматограф
pH ДСТУ ISO 10000 Методики СанЕпідем станції Один раз у рік pH-метр
Залишки пестицидів Методики, затверджені Укрхімкомісією Після кожного застосування Хроматограф

Отже, моніторинг здійснюється за показниками, наведеними у таблиці 9.6. Результати моніторингу здійснюється за показниками, особами та приймається рішення щодо коригувальних дій. Застосовуються відповідні процеси для отримання достовірних даних, а саме: вчасне подання ЗВТ на калібрування та повірку, вибірковому контролі програмного і апаратного забезпечення. При виявленні невідповідності показників допустимим нормам, наприклад, збільшення вмісту важких металів – проводять аудит, що стосується правильності агро-хімічної обробки землі і щодо видів використаних добрив. При виконанні персоналом усіх пунктів відповідних інструкції, але із виявлення недоліків, переглядають зміст методик та інструкцій на відповідні процеси. Якщо ж було виявлено недотримання алгоритму, зазначеного в документах, персонал несе матеріальну відповідальність. Аудит за СУНС здійснюється з періодичністю раз на пів року, відповідальність щодо його здійснення покладена на заступника директора з питань СУНС.

Аналіз з боку керівництва. Керівництво підприємства проводить аналіз СУНС з періодичністю раз на півроку. Під час аналізу максимально враховується екологічна дія усіх видів діяльності, що у свою чергу впливає на економічне становище організації та її позиції на ринку збуту.

Перш за все, здійснюється аналіз екологічних цілей і характеристик, обґрунтованість екологічної політики на основі таких змін:

· в законодавстві;

· потреб і вимог зацікавлених сторін та ринку;

· модифікації продукції;

· в науково-технічному прогресі;

· що стосуються створення нових методів у боротьбі з надзвичайною екологічною ситуацією;

· що стосуються звітності та аудиту.

Для підсумування отриманої під час аудиту інформації та її обміну проводяться наради підприємства. Після розгляду відповідного питання начальники окремих відділів інформують свій персонал про прийняті рішення та внесені зміни.

Керівництво визначає корінні причини невідповідностей та недоліків шляхом наказів про перевірку документів та підвищення кваліфікації персоналу. Максимально враховує зміни умов навколишнього середовища, здійснюється документальне оформлення цих змін, а також впроваджуються необхідні заходи для вдосконалення роботи кожного відділу підприємства щодо екологічної політики. Створюється система штрафів за несумлінну роботу та заохочень у разі належного виконання завдань екологічної політики.

Таблиця 9.7

Локальність зміни Відповідальний за відслідковування зміни
Зміни в законодавстві Начальник відділу управління документацією
Змін потреб і вимог зацікавлених сторін та ринку Начальник відділу маркетингу
Модифікація продукції Керівник підприємства
Зміни в науково-технічному прогресі Начальник технічного відділу
Зміни, що стосуються створення нових методів у боротьбі з надзвичайною екологічною ситуацією Керівник підприємства
Зміни, що стосуються звітності та аудиту Заступник директора з питань СУНС

Для підсумування отриманої під час аудиту інформації та її обміну проводяться наради підприємства. Після розгляду відповідного питання начальники окремих відділів інформують свій персонал про прийняті рішення та внесені зміни.

Керівництво визначає корінні причини невідповідностей та недоліків шляхом наказів про перевірку документів та кваліфікації персоналу. Максимально враховує зміни умов навколишнього середовища, здійснюється документальне оформлення цих змін, а також впроваджуються необхідні заходи для вдосконалення роботи кожного відділу підприємства щодо екологічної політики. Створюється система штрафів за несумлінну роботу та заохочень у разі належного виконання завдань екологічної політики.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...