Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 2. Визначити обсяги грошових потоків відкритого акціонерного товариства "Космос" в рамках операційної



Визначити обсяги грошових потоків відкритого акціонерного товариства "Космос" в рамках операційної, інвестиційної та фінансової діяльності, якщо відомі наступні дані.

Обсяг виручки від реалізації продукції становив 430 тис. грн. (К), у тому числі ПДВ.

Постачальникам було перераховано 87 тис. грн. (К) за сировину та матеріали.

Підприємство повернуло кредит банку у сумі 20 тис. грн. (К) та проценти за користування ним - 5 тис. грн. (К)

Підприємство отримало проценти від володіння облігаціями інших підприємств - 3 тис. грн. (К)

Були продані основні фонди на суму 10 тис. грн. (К)

ВАТ “Космос” протягом звітного періоду отримані дивіденди від володіння акціями інших підприємств на суму 6 тис. грн. (К)

З метою збільшення статутного капіталу підприємства розміщено додаткову емісію акцій. Номінальна вартість однієї акції – 20 грн. (К), кількість акцій – 2000 шт., курс емісії – 100 %.

Методичні рекомендації до завдань 1 - 2

Для розв’язання завдання необхідно знати економічний зміст операційної, інвестиційної та фінансової діяльності підприємства.

В рамках операційної діяльності підприємство отримує надходження від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), здійснює грошові виплати постачальникам за сировину, матеріали, паливо, напівфабрикати тощо, грошові виплати з оплати праці, сплачує податки, наприклад, податок на додану вартість, податок на прибуток. Згідно діючим стандартам бухгалтерського обліку сплата відсотків за користування позичками відноситься також до операційної діяльності підприємств.

В процесі операційної діяльності підприємство придбає майнові комплекси, необоротні активи, фінансові інвестиції, отримує відсотки та дивіденди від володіння цінними паперами, здійснює дезінвестиції.

До типових прикладів руху коштів у результаті фінансової діяльності підприємства відносять надходження власного капіталу, отримання й повернення позичок, сплату дивідендів за власними корпоративними правами тощо.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 890 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...