Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Травня 1949 р. у межах колишніх зон окупації США, Великобри­танії та Франції була створена Федеративна Республіка Німеччина



Інститут військових губернаторів був перетворений на інститут "військо­вих комісарів" західних держав у Німеччині. 14 серпня 1949 р. були проведені перші вибори до бундестагу, 12 вересня 1949 р. був створений бундесрат, через три дні були обрані президент та федеральний канцлер. Але і після виборів ФРН навіть формально не стала володіти повнотою суверенітету, тому що сфера зовнішніх зносин, зовнішня торгівля тощо залишалися прерогативою верховних комісарів.

У 1951 р. Окупаційний статут, прийнятий у 1949 р., був переглянутий на користь більшого розширення повноважень державних органів ФРН.

У 1952 р. був підписаний договір про створення в межах Європейської оборонної спільноти "європейської армії", а також загальний договір між ФРН та окупаційними державами, згідно з яким "окупація закінчувалася" і за ФРН визнавалася "повна влада суверенної держави у внутрішніх та зовнішніх справах". У відповідь на це була створена Організація Вар­шавського договору, до якої з перших днів увійшла НДР. Завершився поділ світу на два блоки країн, які протистояли один одному,— соціалі­стичний та капіталістичний.

Травня 1949 р. був прийнятий Основний закон Федеративної Республіки Німеччини, який визначив державний лад новоствореної німецької держави в межах Західної Німеччини.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 254 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...