Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

П.5. Специфіка організації роботи дітей з підручником



Робота з книгою – один з важливіших видів роботи учнів як на уроці, так і вдома. Методи роботи з книгою мають свої переваги і недоліки.

Переваги:

- дає можливість формувати пізнавальну активність та самостійність;

- розширює знання по предмету, дає можливість восповнити пропущене;

- підручник допомагає організувати самостійну роботу на уроці і вдома;

- допомагає формувати систему вмінь та навичок самоосвіти.

Недоліки:

- витрата часу на навчання певним прийомам роботи з книгою.

Необхідно формувати у школярів вміння аналізувати зміст прочитаного, записувати у словник незнайомі слова та вирази, вивчати ілюстрації, знаходити в тексті характеристики до них, готувати усні відповіді за текстом або відповіді за завданням вчителя.

Однією з вимог у системі роботи з підручником є розгляд та читання кожної статті в класі, що дає можливість, разом з усім іншим, відпрацювати прийоми техніки читання. Крім того, вчитель повинен вказати, на що звернути увагу при підготовці домашнього завдання, що зорієнтує учня на виділення головного в тексті.

Методичні прийоми роботи з книгою:

- виразне читання (щоб допомогти учням освоїти зміст прочитаного);

- пояснювальне читання (щоб навчити учня виділяти головне, аргументовано відповідати на запитання вчителя, базуючись на змісті прочитаного);

- складання плану (щоб осмислити зміст, виділити головне);

- підготовка повідомлень.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 1055 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...