Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обґрунтування необхідності написання контрольних робіт з курсу «Політологія» для студентів заочної форми навчання



Контрольні роботи з курсу «Політологія» мають на меті виявити та оцінити рівень навчальних досягнень студентів із предмета, а також ступінь підготовленості студентів до складання іспиту з політології. Отже, завдання контрольних робіт з курсу «Політологія» полягає в тому, щоб сформувати міцні, систематичні знання з предмета, дати можливість засвоїти великий обсяг теоретичного матеріалу, більш глибоко вивчити певні питання, які не розглядаються на лекційних та практичних заняттях. Згідно з навчальними планами і робочими програмами з курсу «Політологія», студенти мусять самостійно засвоїти левову частку учбового матеріалу (на самостійну роботу відводиться 80 годин з 90 загальних). Таким чином, контрольні роботи з курсу «Політологія» є одним з видів самостійної підготовки студентів. Вони сприяють виробленню у студентів навичок самостійної роботи, розвитку інформаційної культури. Саме контрольна робота дає змогу детально розібратися в складних питаннях і оцінити такі уміння студентів:

- самостійно проводити підбір і обробку літератури;

- працювати з різними джерелами інформації і з великим обсягом спеціальної літератури;

- вміння аналізувати джерела інформації та класифікувати їх;

- чітко оперувати і володіти понятійно-категоріальним апаратом політичної науки;

- встановлювати причинно-наслідкові зв’язки різних політичних процесів;

- вміння логічно і послідовно розкривати суть поставленого завдання;

- орієнтуватися в основних світових політичних школах, концепціях і напрямах, вміти давати їм оцінку і характеристику;

- вміти визначати теоретичні, духовні, прикладні та інструментальні компоненти політичного знання, їх роль і функції в підготовці політичних рішень;

- володіти навичками політичної культури, вміти застосовувати політичні знання в своїй професійній та громадській діяльності.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 446 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...