Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

СЕМІНАР № 23



Теми №№19–20: Держава і право країн східної цивілізації в епоху становлення громадянського суспільства
(2 год.)

Семінарське заняття проводиться у формі «сесій», на яких заслуховуються і обговорюються тематичні доповіді, підготовлені колективом авторів (3–4 студенти.).

Методичні рекомендації

Особливістю семінару є його націленість значною мірою на самостійну, колективну роботу, результатом якої мають стати підготовка і презентація доповіді (10–12 хвилин). на зазначені теми. Тематика доповідей передбачає узагальнення і конкретизацію знань з тем №№19–20.

Окрім того, для активної участі в роботі семінару необхідно: звернутися до конспекту лекцій, матеріалам навчального посібника (Див. Бостан Л.М., Бостан С.К. Історія держави і права зарубіжних країн. Навчальний посібник для студентів, курсантів, слухачів. —К.: Центр навчальної літератури, 2008.—С. 602–655), виконати завдання для самостійної роботи (С.632–637; 655–661), відповісти на запитання: «Продовжте думку».

Тематика повідомлень:

1. Становлення буржуазної держави в Японії, основні тенденції її розвитку (ХІХ – ХХ ст.).

2. Становлення держави нового типу в Китаї, основні тенденції її розвитку в ХХ ст.

3.Становлення держави нового типу в Туреччині, основні тенденції її розвитку
в ХХ ст.

4. Спільні риси та особливості історичних процесів державотворення в країнах Перської затоки: загальна характеристика.

5. Загальні риси та особливості права країн “ієрогліфічної” культури (Китай, Японія) на етапі становлення громадянського суспільства.

6. Загальні риси та особливості права країн “мусульманської» правової сім’ї в епоху нового часу.

7.Основні напрямки “вестернізації” східного права.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 192 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...