Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Form1.st1.value



Отже, коли у функцію передаються дані простих типів, наприклад, чисел, як в розглянутому випадку, передача параметрів здійснюється по значенню. Формальному параметру а привласнюється значення фактичного параметра forml.stl.value, а формальному параметру h значення form1.st2.value. Після цього виконується тіло функції.

4.11. Використання імені форми як параметр функції

Вводиться інформація про прибутки за кожний місяць першого півріччя. Вимагається написати сценарій визначення середнього прибутку в місяць за даний період.. Як фактичні параметри функції потрібно використовувати ім'я форми.

Функція val має один параметр obj, що є ім'ям форми, в якій за допомогою текстових полів задаються користувачем значення. Для того щоб використовувати в обчисленнях значення, задані за допомогою форми, вимагається застосувати конструкцію obj.numi.value, т. е. указати ім'я поля форми, а потім вибрати значення.

Приклад 4.17.

<HTML>

<HEAD>

<title>Вычисление середнього дохода</title>

<script language= "JavaScript">

function val(obj){

var а1=1*obj.num1.value;

var а2=1* obj.num2.value;

var а3=1* obj.num3.value;

var а4=1*obj.num4.value;

var а5=1* obj.num5.value;

var а6=1* obj.num6.value;

var s=(а1+а2+а3+а4+а5+а6)/6

obj.res.value=s

}

</script>

</HEAD>

<BODY>

Введіть нараховану суму гонорару за наступні місяці

<pre>

<form name="form1">

Січень: <input type="text" size=8 name="num1">

Лютий: <input type="text" size=8 name="num2">

Березень: <input type="text" size=8 name="num3">

Квітень: <input type="text" size=8 name="num4">

Травень: <input type="text" size=8 name="num5">

Червень: <input type="text" size=8 name="num6">

Середня зарплата за півроку: <input type="text" size=18 name="res"<br>

<input type="button" value="Вычислить" onClick="val(form1)">

<input type="reset" value="Обновить">

</form>

</pre>

</BODY>

</HTML>

В попередніх прикладах обчислялося значення, і для його виведення застосовувався метод write об'єкта document. В результаті клацання по кнопці Обчислити в полі з ім'ям res буде помішано необхідне значення. В операторі завдання переменной

var а1=1*obj.num1.value

множення на 1 виконується для того, щоб значенням ai стало число, а не рядок, т.к. надалі вимагається здійснювати складання чисел, а не рядків.

В наведених прикладах значенням параметра обробки події було ім'я функції, яка викликалася, коли відбувалася подія. В загальному випадку значенням параметра обробки події можуть бути і інші оператори мови JavaScript.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 185 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...