Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Плата за користування надрами при видобуванні корисних копалин



Плата за користування надрами в межах території України, її континентального шельфу і виключної (морської) кономічної зои справляється у вигляді:

® Платежів за користування надрами;

® Збору за видачу спеціальних дозволів (ліцензій).

Платниками є СПД незалежно від форм власності, які здійснюють видобування корисних копалин, включаючи підприємства з іноземними інвестиціями.

Обєктом оподаткування є обсяг фактично погашених балансових та позабалансових запасів корисних копалин, до яких належать як видобуті, так і залишені не видобутими корисні копалини.

Для нафти, гасу та конденсату об’єктом оподаткування є об’єм видобутку.

Визначення плати за користування надрами:

1) Для облицювальних матеріалів:

де П - плата за користування; Д - сума доходу, отриманого протягом звітного кварталу; Н - норматив плати у %; К3 - поправочний коефіцієнт на погашення запасів корисних копалин; Кп - понижувальний коефіцієнт.

2) Для видобутку урану та відів каміння:

3) Якщо користувач частково продає надра, а частково використовує у власних цілях, то дохід визначається як:

Д=Д12

де Д1 - дохід, отриманий від реалізації частини мінеральної сировини; Д2=О*Ц, де О - обсяг продукції; Ц - ціна первинної обробки.

Плата стягується, виходячи із установленних базових і диференційованих нормативів, які коригуються залежно від умов видобування.

Плата не справляється:

* з військових частин; закладів, установ і організацій Збройних сил України та інших військових формувань, що фінансуються за рахунок коштів Державного бюджету;

* за використання транспортних тунелів та інших підземних комунікацій;

* за ви користання підземних споруд на глиби! її не більше як 20 м, збудованих відкритим способом.

Термін подання розрахунку щоквартально - протягом 40 днів за звітним кварталом, терміни сплати протягом 10 днів за останнім днем подання розрахунку. Джерелом сплаті збору є валові витрати підприємства.





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...