Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Причини забруднення



Нові винаходи і процеси постійно розвиваються задля поліпшення наших способів життя. Такі події називаються технологічними досягненнями. Технологічний досягнення допомогають нам, але багато з них також можуть нашкодити навколишньому середовищу. Крім того, існують економічні і соціальні причини забруднення.

Технологічні причини. Багато проблем забруднення навколишнього середовища є результатом швидкого розвитку технологій, які були зроблені приблизно з кінця Другої світової війни (1945). Технологічний прогрес у сільському господарстві, промисловості і транспорту значно поліпшили наш спосіб життя. Але в більшості випадків успіхи були досягнуті без урахування ефекту вони роблять на навколишнє середовище.

Автомобільний двигун є прикладом того, дуже корисно технологічного розвитку, який завдає шкоди навколишньому середовищу. Протягом багатьох років, автомобілі були зроблені більш і більш потужним. Багато автомобілі будуються сьогодні є два-три рази більше енергії, ніж більшість автомобілів побудована в 1940 році.

Через це, нові автомобілі виробляють набагато більше забруднюючих вихлопних ніж старі зробив. Для того, щоб зробити двигуни потужніші, виробники автомобілів збільшили тиск і - як результат - температура, при якій відбувається горіння в циліндрах двигунів. Чим вище температура під час горіння викликають хімічні реакції, які ставлять великі об'єми газів оксидів азоту у вихлопах двигунів. Крім того, висока двигунів стиснення вимагає спеціальних бензинів, які горять рівномірно, щоб запобігти "стукати" шуми. Механізми звані каталітичні нейтралізатори тепер видалити деякі з екологічно чистих матеріалів виробництва автомобільних двигунів. Крім того, поступова відмова від використання свинцю в бензині допоміг зробити автомобілі менше забруднюють навколишнє середовище. Тим не менш, ще багато треба зробити, щоб усунути забруднення від автомобілів. Збільшення їх числа може скасувати вигоди від використання каталітичних нейтралізаторів і неетильованого бензину.

Очисних споруд є прикладом технологічного розвитку, який був розроблений, щоб захистити навколишнє середовище, але які можуть спричинити забруднення, тим не менш. Більшість очисних споруд запобігання небезпечних органічних відходів (відходи від матерії, тварин і рослин) від порушуючи природні цикли у воді. Очисні споруди використанні бактерій і кисню, щоб зламати органічні відходи і перетворюють їх на неорганічні поживні речовини. Але коли поживні речовини поміщають у воду, вони порушують природний цикл, збільшуючи ріст водоростей. Вчені й інженери працюють над створенням очисних споруд, що також призведе до видалення неорганічних живильних речовин із стічних вод.

Деякі продукти передової технології внесок у забруднення навколишнього середовища в більш ніж одним способом. Наприклад, пластмаси клопітно твердих відходів, тому що вони не ламаються і не можуть бути поглинені грунтом. Пластмаси й indirecdy викликати забруднення, коли вони виробляються. Велика кількість електроенергії потрібно для виробництва пластмас. В результаті цього потреби в електроенергії, виробництво пластмас допомагає створити попит на електростанціях. Електростанції, які спалюють паливо, таке як вугілля, є одним з основних джерел забруднення повітря.





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 380 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...