Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ескізне компонування редуктора



Ескізне компонування встановлює положення коліс редукторної пари, елемента відкритої передачі і муфти щодо опор (підшипників); визначають відстань між точками прикладення реакцій підшипників швидкохідного й тихохідного валів, а також точки прикладення сили тиску елемента відкритої передачі і муфти на відстані і від реакції суміжного підшипника.

Ескізне компонування виконується відповідно до вимог ЕСКД на міліметровому папері формату А2, А1 олівцем у контурних лініях масштабом 1:1 і повинна містити: ескізне зображення редуктора у двох проекціях, таблицю розмірів, основний напис - форма 1 (рис. 6.2...6.4; А1...А18;).

Ескізне компонування редуктора рекомендується виконати в такій послідовності:

1. Намітити розташування проекцій компонування відповідно до кінематичної схеми привода і найбільшими розмірами коліс.

2. Провести осі проекцій і осьові лінії валів. У циліндричному і черв'ячному редукторах осі валів провести на міжосьовій відстані один від одного, при цьому в циліндричному редукторі осі паралельні, а в черв'ячному — схрещуються під кутом 90°. У конічному редукторі осі валів перетинаються під кутом 90°.

3. Викреслити редукторну пару відповідно до геометричних параметрів, що отримані в результаті проектного розрахунку:

а) для циліндричного колеса і шестерні — ;

б) для конічного колеса і шестерні — , , ;

в) для черв'ячного колеса і нарізної частини черв'яка

варто передбачити симетричність корпуса щодо осі швидкохідного вала .

Дійсний контур корпуса редуктора залежить від його кінематичної схеми, розмірів деталей передач способу транспортування, змащення і т.п., визначається при розробці, приклади виконання ескізного компонування наведено на рис 6.1-6.5. а вихідні дані наведені нижче.





Дата публикования: 2014-10-19; Прочитано: 520 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...