Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

II.2.1. Розрахункова схема, навантаження, визначення зусиль



Розрахункова схема для поперечної балки приймається у вигляді простої балки з шарнірами на кінцях і прольотом, який дорівнює відстані між осями головних ферм.

Рис.8. Розрахункова схема поперечної балки.

Поперечна балка знаходиться під дією рівномірно розподіленого навантаження від власної ваги qввпб, та двох зосереджених сил Д, які прикладені в місцях прикріплення поздовжніх балок.

Зосереджена сила Д – опірний тиск поздовжніх балок від їх власної ваги (qввпб), ваги мостового полотна (qмп) та тимчасового навантаження.

Величини інтенсивності навантажень від власної ваги поздовжніх балок та мостового полотна ті ж самі, що і при розрахунках поздовжньої балки. Інтенсивність тимчасового вертикального навантаження визначається з урахуванням зазначених параметрів лінії впливу для сил Д.

Для подальших розрахунків будуть потрібні величини сил Д для розрахунків балки на міцність та витривалість. Вони визначаються за такими формулами:

Епюри згинальних моментів М та поперечних сил Q від власної ваги поперечних балок та сил Д.

M
д
M
q
Q
д
Q
q
Д
Д


Рис.9. Епюри М та Q для поперечної балки.

Максимальні та інші розрахункові зусилля визначаються за такими формулами:





Дата публикования: 2015-02-22; Прочитано: 785 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...