Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання умов у запитах



В конструкторі запитів в рядку Условие отбора можна запису­вати умови на значення, за тими ж правилами, що й в таблицях.

Рисунок 2.1 – Вікно конструктора запиту 2.1

Задача 2.2. Створити запит про заробітки, які знаходяться в ме­жах від 30 грн. до 50 грн.

Використаємо існуючий запит vsi roboty. Відкриємо його в ре­жимі конструктора та збережемо під іменем between 30 i 50. Для поля zar в рядку Условие отбора запишемо умови >=30 And <=50 (див. рис.2.2). Для цього ж поля відкриємо вікно Свойства і встановимо у властивості поля Формат поля значення денежный.

Той же самий результат отримаємо, якщо включимо поле zar до запиту двічі. В першому стовпчику zar запишемо умову >=30, а в тому ж рядку другогостовпчика zar – умову <=50. Тоді в другомустовпчи­ку zar треба зняти прапорець в рядку Вывод на экран.

Рисунок 2.2 – Фрагмент вікна конструктора запиту between 30 i 50

Задача 2.3. Створити запит про заробітки робітника Грудова.

Створимо для цього запит по таблиці tZarobitok. У вікні кон­структора для поля tn запишемо значення 24, тому що в таблиці збері­гається табельний номер, а відображується прізвище. Конструктор запиту – на рис. 2.3, а результат – на рис. 2.4.

Рисунок 2.3 – Фрагмент вікна конструктора запиту 2.3

Рисунок 2.4 – Результат запиту 2.3

2.1.2 Створення обчислювальних полів

Задача 2.4. Створити запит про заробітки, які були нараховані в серпні, тобто в 8-му місяці.

Знов відкриємо в ре­жимі конструктора запит vsi roboty. Запи­шемо в полі dat умову Month ([ tzarobitok]! [dat]) = 8 (див. рис. 2.5).

Рисунок 2.5 – Конструктор запиту 2.4

Умову зручніше вводити за допомогою будівельника виразів. Поставимо курсор на місце, де треба ввести вираз і натиснемо кнопку Построить на панелі інструментів. Відкриється вікно (див. рис. 2.6), в якому можна вибирати існуючі функції та поля таблиць і запитів.

Рисунок 2.6 – Фрагмент вікна будівельника виразів

Ту ж саму умову можна записати трохи інакше (див. рис. 2.7). Створимо обчислювальне поле. Для цього у вільному полі запишемо вираз Month ([ tzarobitok]! [dat]), в рядку Условие отбора: 8 та знімемо прапорець Вывод на экран. Результат роботи – на рис. 2.8.

Рисунок 2.7 – Фрагмент конструктора запиту 2.4

Рисунок 2.8 – Результат запиту 2.4

Обчислювальне поле може мати заголовок. Він записується пе­ред виразом та відокремлюється від нього двокрапкою.Наприклад,

місяць: Month ([ tzarobitok]! [dat])





Дата публикования: 2015-02-22; Прочитано: 262 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...