Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 13.7



Необхідно: скласти журнал господарських операцій, визначити суми з ПДВ, суму претензії. Відобразити на рахунках бухгалтерського обліку операції, які повинні відобразити ПСП «Росія» та ПСП «Зоря»

Дані для виконання

Від ПСП «Росія» Мелітопольського району Запорізької області відвантажена попередньо оплачена сортова картопля залізницею в кількості 60 т ПСП «Зоря» Михайлівського району Харківської області. Після приймання її на станції «Чугуїв» встановлено нестачу картоплі в кількості 2 т. Претензії до залізниці покупець ПСП «Зоря» не має – пломби на запорах вагону:не порушені. Відповідно до договору нестача картоплі в межах норм природних втрат, що оплачується за рахунок покупця, становила 0,5т. Нестача картоплі понад норм природних втрат в кількості 1,5т визнана постачальником, за що повернені раніше одержані ним гроші від покупця.

Фактична собівартість виробництва 1 т картоплі становила в ПСП «Росія» 500 грн, договірна ціна за 1 т картоплі без ПДВ – 1000 грн.

Журнал господарських операцій





Дата публикования: 2015-02-22; Прочитано: 239 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...