Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 4. Оцінка і калькуляція



Завдання 4.1. В складі дебіторської заборгованості за виконані будівельно-монтажні роботи АТ «Будівельник» значиться сумнівний борг замовника ПП «Муляр» у сумі 12 890 грн. Загальна сума дебіторської заборгованості замовників складає 152 718 грн. Згідно з обліковою політикою керівництво АТ «Будівельник» прийняло рішення про нарахування резерву сумнівних боргів у сумі 3 200 грн. Складаючи баланс на звітну дату головний бухгалтер акціонерного товариства визначив реальну вартість дебіторської заборгованості замовників. Необхідно визначити суму дебіторської заборгованості замовників яка знайде відображення у фінансовій звітності (балансі), та назвати цей вид оцінки.

Рішення:

Завдання 4.2. Виробник розраховує ціни на свої вироби (готову продукцію) виходячи перш за все з попиту на них та фактичної собівартості з додатком прибутку та податку на додану вартість. Якщо фактична собівартість виробу становить 310 грн. 70 коп., прибуток складає 30% і податок на додану вартість 20%, то скільки буде його ціна, тобто необхідно її визначити. Також назвати цей вид ціни.

Рішення:

Завдання 4.3. АТ «Запчастина» для виробництва запасних частин на автомобілі провело закупівлю сировини, матеріалів та комплектуючих виробів. Їх кількість та вартість наведені у табл. Необхідно знайти собівартість кожної одиниці придбаних сировини, матеріалів та комплектуючих виробів. Пропонується розрахунок та відповідь розмістити за зразком табл.





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 210 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...