Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Утримання і поточний ремонт бруківок



4.5.1. Роботи по утриманню і поточному ремонту бруківок полягають в догляді за пучинними і слабкими ділянками доріг, забезпеченні водовідводу, усуненні хвиль, просідань та інших дефектів на проїзній частині ямковим ремонтом.

4.5.2. При ямковому ремонті бруківок площу покриття, що підлягає ремонту, розбирають, камені сортирують за розмірами. Каміння, яке застосовується при ремонті, повинно мати міцність на стиск не менш як 500 кгс/кв. см. Забруднений дренуючий (піщаний) шар видаляють цілком чи частково, випадку його заміни, дно корита планують і виправляють водовідвідні пристрої. Потім влаштовують новий дренуючий шар з плануванням і ущільненням. Після цього переходять до укладання каміння. При використанні колотого каменню проводять ретельне клинцювання і осаджують бруківку легким трамбуванням. Розсипають дрібний щебінь розміром 5-15 мм і мітлами змітають його у шпарки між каменями бруківки.

Трамбують бруківку механічними трамбівниками масою 25-30 кг.

Після цього розсипають кам'яний дрібняк розміром 5-15 мм і знову трамбують. Відремонтовані ділянки засипають крупним піском та дрібним гравієм. На ділянках, що ремонтуються камінь укладають в пісок таким чином, щоб він підвищувався над краєм на 1-2 см для запасу на осідання. Відремонтовані ділянки трамбують проходами по колу від країв до центру. При значному обсязі робіт відремонтовані місця після розсипу дрібного щебню і першого трамбування ущільнюють котками.

4.5.3. При ремонті країв бруківки спочатку відновлюють верстовий ряд з підсипкою до нього і ретельним ущільненням грунту з боку узбіччя. Потім закладають зруйновані місця у відповідності до п 4.5.2. Замість вибракованого після розбирання бруківки каміння, додається нове у кількості, що визначаєтья на місці. Відремонтовані ділянки засипають піском чи дрібним гравієм, перекриваючи стару бруківку не менше ніж на 0,5 м. Шар засипки протягом двох-трьох тижнів підтримують у належному стані, змітаючи пісок і, при необхідності, підсипаючи його.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 704 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...