Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

The Past Perfect Tense. Past Perfect вживається для вираження дії, що завершилася до певного моменту, або дії, що завершилася до іншої дії в минулому



Past Perfect вживається для вираження дії, що завершилася до певного моменту, або дії, що завершилася до іншої дії в минулому. Цей момент в реченні може бути виражений:

а) за допомогою слів, що позначають час:

by two o’clock до другої години, by the evening до вечора, by the end of the month до кінця місяця.

He had written the report by the end of the year. Він написав доповідь до кінця року.

в) іншою дією, що відбулася в минулому та виражена дієсловом в Past Simple:

When he had finished his homework he went skating. Коли він закінчив домашню роботу, він пішов кататись на ковзанах.

Past Perfect також може вживатися для вираження дії, що тривала до певного моменту в минулому із зазначенням її тривалості, або часу, з якого вона тривала (for, since):

He had lived here for two years when we moved to Kyiv. Він жив тут два роки, коли ми переїхали до Києва.

Як правило, в цьому випадку Past Perfect вживається з дієсловами, що не вживаються в часах групи Continuous, а також з дієсловами to live, to work (див. приклад вище).

Past Perfect утворюється за допомогою допоміжного дієслова have у минулому часі, тобто had для всіх осіб і дієприкметника минулого часу (Participle II):

I We He had written You had written She They It

Майбутній доконаний час





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...