Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виміри сумарних зазорів між шийками осі і торцями у важелі якоря δ3 і вільного ходу тяги блок-контактів δ10 проводять у включеному положенні вимикача



Заміряють лінійкою або штангенциркулем зазори δ3 і δ10 (див. мал. 4.23, а). Зазор 83 повинен бути 1-8 мм, а 810= 1,5-2,5 мм. При необхідності регулюють блок-контакти зі встановленою тягою 9. Гайками 12 розтягують пружину 13 настільки, щоб важіль 10 чітко перемикав блок-контакти. Після цього додатково розтягують пружину 13 ще на 4 мм і регулюють довжину тяги 9 так, щоб у включеному положенні вимикача вона мала вільний хід.

Чищення і розбирання дугогасячої камери оглядають з потреби. При цьому перевіряють цілісність і справність вставки гирла камери; стан рогів, щік камери, фібрових екранів, центральних перегородок. У-подібні перегородки замінюють за наявності великих тріщин і сколов У-подібпаза, а фіброві екрани - при великих деформаціях і підгарах. Також підлягають заміні щоки камери, якщо є злами і жалюзі, що зварилися. По темному сліду на лабіринтових перегородках визначають правильність розвитку електричної дуги в камері, інакше усувають нерівномірність зазорів або іншу несправність. Гострим клином з твердого дерева очищають внутрішню поверхню камери, видаляють краплі міді, рідкого скла і інші шорсткості. Перевіряють зазор 89 між дугогасячимтактом і рогом (мал. 4.23, г), для чого знімають з вимикача один з полюсів магнітного дуття і відповідний йому екран і встановлюють камеру без щік на вимикач, який повинен знаходитися в передвключеному положенні. Заміряють зазор 89, який повинен бути рівний 3-10 мм; якщо він менше норми - підпилюють дугогасячийтакт 21 або ріг 24, якщо більше - знімають камеру, ослабляють кріплення у верхній частині, регулюють положення рогів 30, затягують кріплення, встановлюють камеру на вимикач і знову заміряють зазор 89.

Мастило частин вимикача, що труться, проводять мастилом ЦИАТІМ-203. Особливу увагу звертають при цьому на мастило площини зіткнення якоря і сердечника, місця того, що стосується клямки і важеля. Заздалегідь всі місця мастила протирають чистим дрантям. Опробивают дистанційне керування включенням вимикача; потім імітують його автоматичне відключення, створивши зазор між якорем і стрижнем магнітопровода, і відлічують по секундоміру час, через який відбулося повторне включення. Аналогічно викликають повторне відключення вимикача і переконуються в його блокуванні при одноразовому автоматичному повторному включенні (АПВ) і правильній роботі аварійної сигналізації. Фідерниє вимикачі головних шляхів повинні мати одноразове АПВ з витримкою часу 6 з, якщо пересувний склад обладнаний мінімальним захистом, і 10-12с - в решті випадків.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 459 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...