Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

УДК 372.8:811.11



МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

“ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ”

КАФЕДРА ІНОЗЕМНИХ МОВ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

для розвитку термінологічного аспекту

мовних професійних компетенцій студентів

економічних спеціальностей

ОКР „Бакалавр”

Херсон - 2009


УДК 372.8:811.11

Затверджені методичною комісією економічного факультету Херсонського державного аграрного університету.

Протокол № ______ від _______________2009 р. 38 с.

Рецензенти:

Мелконян В.М., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри

іноземних мов та літератури ХДУ.

Сакун А.Ж., кандидат економічних наук, доцент

кафедри обліку і аудиту ХДАУ.

Лебідь О.М., Мацегора С.М., Бокшань Г.І., Чеканович В.Г. Методичні рекомендації для розвитку термінологічного аспекту мовних професійних компетенцій студентів економічних спеціальностей ОКР „Бакалавр”, - Херсон: ХДАУ „Колос”, 2009, с. 38.

Дані методичні рекомендації розроблені відповідно до положень кредитно-модульної системи і містять навчальний матеріал 9-10 модулів для студентів економічних спеціальностей „Економіка підприємства” та „Облік і аудит” ОКР „Бакалавр”.

Метою посібника є розвиток у студентів професійно орієнтованої комунікативної компетенції з акцентом на вивченні та застосуванні функціональних термінологічних одиниць в галузі економіки.

Матеріал також може бути використаний під час навчання навичкам анотування і реферування в курсі англійської мови для студентів ОКР „Магістр”.


Вступ

Роль іноземних мов на сучасному етапі розвитку міжнародних економічних відносин вимагає перегляду процесу їх викладання у вищій школі. Тому, згідно з Булонською угодою, навчання іноземних мов за професійним спрямуванням має за мету розвиток у студентів професійно орієнтованої комунікативної компетенції. Це передбачає як формування і розвиток основних мовних навичок та вмінь в академічному і професійному середовищі, так і стратегій самостійної роботи.

Дані методичні рекомендації розроблені відповідно до положень кредитно-модульної системи і містять навчальний матеріал 9-10 модулів для студентів економічних спеціальностей ОКР „Бакалавр”. Знання спеціальної лексики є однією з ключових вимог розвитку мовних професійно спрямованих компетенцій. Тому, методичний акцент зроблено на опрацюванні їх термінологічного аспекту на базі текстів за спеціалізаціями „Економіка підприємства” та „Облік і аудит”.

Методичні рекомендації складаються з двох частин, обидві з яких містять автентичні вузько галузеві тексти і різноманітні лексичні завдання для аудиторної роботи, що сприяють закріпленню термінологічних одиниць, які функціонують в економічній сфері. До кожної частини пропонується текстовий матеріал для самостійної роботи, яка є одним із засобів засвоєння і контролю і посідає важливе місце у навчальному кредиті. Виконання завдань самостійної роботи сприяє набуттю навичок аналізу іноземних джерел інформації, необхідних для розвитку належного рівня професійної компетенції.

Запропонований навчальний матеріал може бути використаний при повторенні базової економічної термінології, а також для розвитку навичок анотування і реферування в курсі англійської мови для студентів ОКР „Магістр”.
Part I





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 2677 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...