Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика цільового ринку



Ситуація на ринку

Маркетологами компанії ТОВ "Євразія", були проведені дослідження ринку громадського харчування та розроблені актуальні концепції в сегменті підприємств харчування. Був зроблений висновок, що прийшов час «демократичних» закладів, т.к. зараз - це швидко розвивающийся і стійкий сегмент (зростання обсягу ринку становить 7% на рік). У всі кризові часи, найбільш затребувані ресторани / кафе з середнім чеком від 100 до 250 грн.

Розташовані в прохідному місці, підприємства харчування пропонованих форматів закладів при площі 80 - 280 кв.м., можуть приносити 250 000гривень на місяць чистого доходу. Рентабельність роботи закладів може досягати 20% -40%. Ресторан «Євразія» якраз відноситься до описаного типу закладів.

Характеристика цільового ринку

Ресторан демократичного типу розрахований на відвідувачів середнього класу. Головним чином, продукція кафе буде користуватися попитом у молоді, студентів і школярів, однак клієнтами будуть і робочі люди середнього та старшого віку з середнім доходом і вище, також цілком ймовірно, що кафе буде затребуване при проведенні свят та визначних подій у людей із середнім і високим доходом.

Місцем розташування ресторану «Євразія» буде на метро Оболонь по вулиці Маршала Тимошенка 21. Оболонський райнон це 2 по населенню район у Києві за кількістю проживаючих тут людей. Кількість населення на Оболонькому районі сягає 450 тис. людей. Це місце обрано з огляду на те, що тут протягом усього дня спостерігається велике скупчення народу, а також в цьому районі відчувається нестача подібного закладу. Кількісно оцінити місткість ринку не представляється можливим, однак є дані, що конкуренти проектованого підприємства обслуговують від 40 до 400 клієнтів щодня, тому можна сміливо стверджувати, що на ринку існує ніша, яку «Євразії» зайняти по силам.

Основні споживачі продукції:

1. Жителі навколишніх будинків.

2. Найближчі організації (школи, університет, офіси аудиторських компаній), вірніше сказати їх учні і працівники.

3.Будь-які клієнти, які опинилися неподалеку і бажаючі придбати продукцію ресторану.

Даний сегмент сфери послуг (громадське харчування) на Оболонському районі обширний і мало зайнятий подібними підприємствами в зв'язку з цим ресторан «Євразія» буде досить легко зайняти власну нішу. Що стосується планованого обсягу продажів, то його складно передбачити в натуральному вираженні, через розмаїття меню і непорівнянності цін. Проте з упевненістю можна сказати, що виручка в середньому складе більше 700 000 гривень на місяць.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 152 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...