Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Економічн потреби суспільства, їх суть та структура



Потреба — це нужда в чому-небудь, об'єктивно необхід­ному для підтримки життєдіяльності і розвитку люди- tin, колективу, нації, суспільства в цілому; внутрішній ібудник активності. Благо — будь-яка корисність (предмет, явище, процес), яка задовольняє людську потребу.Розрізняють такі блага:неуречевлені (сонячне світло, здоров'я, спілкування, знання) й уречевлені (дари природи, а також продукти праці: їжа, одяг, житло тощо); неекономічні (дарові, необмежені, надані природою без зусиль людини; їхні обсяги перевищують наявні людські потре­би) та економічні (обмежені; такі, що є результатом чи об'єктом економічної діяльності; їхні обсяги обмежені порівняно з існу­ючими потребами).Економічні потреби — це потреби в економічних благах.

споживчі блага (товари та послуги, призначені для без­посереднього задоволення людських потреб) і виробничі блага (товари та послуги, призначені для виробництва споживчих благ); За характером виникнення:первинні вторинні, За засобами задоволення:матеріальні нематеріальні За нагальністю задоволення:першочергові другорядні За можливостями задоволення:

насичені, ненасичені, За участю у відтворювальному процесі:виробничі невиробничі

За суб'єктами вияву:особисті колективні, групові суспільніЗа кількісною визначеністю та мірою реалізації:абсолютні дійсні фактичні.

6.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 736 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...