Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Причини припинення господарської діяльності фізичної особи



Припинення підприємницької діяльності починається з державної реєстрації припинення. Відповідно до ст. 46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.2003 р. № 755-IV (зі змінами та доповненнями) державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця проводиться у разі:

Припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців умовно можна поділити на чотири етапи.

I етап. Рішення про ліквідацію

II етап. Звернення до державного органу реєстрації

Державний реєстратор повинен внести запис про дату прийняття рішення фізичної особи–підприємця про припинення своєї діяльності до Єдиного державного реєстру.

III етап. Звернення до органів ДПС та соціальних фондів

Після проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою – підприємцем здійснюється зняття з обліку фізичної особи – підприємця в органах ДПС на підставі повідомлення державного реєстратора про проведення такої реєстраційної дії.

IV етап. Припинення діяльності СПД

Якщо вищезазначені органи нададуть довідки про зняття з обліку (але не раніше ніж за два місяці від дати опублікування повідомлення про припинення діяльності суб'єкта господарювання), підприємець особисто або поштою надсилає державному реєстраторові такі документи:

V етап. Закриття рахунків у банках. Не раз буває складно припинити підприємницьку діяльність через наявність заборгованостей. В такому разі контролюючі органи не дадуть відповідних довідок про відсутність заборгованості, що унеможливлює реєстрацію припинення підприємницької діяльності.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 607 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...