Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Міжнародні стандарти державного управління



Враховуючи особливості еволюції регулювання систем державної служби ЄС та загальне розуміння стандарту як зразка, еталона, моделі, прийнятих за вихідні для зіставлення з ними інших подібних об'єктів, можна дати визначення стандартів державної служби ЄС. Європейські стандарти державної служби - це вимоги до організації, функціонування, структури та управління системою державної служби країн-членів ЄС, що встановлені законодавством і є результатом неформальної співпраці для забезпечення реалізації місії, мети та завдань ЄС, визначених в засновницьких договорах.

Таким чином, стандарти ЄС в галузі державної служби за компетенційною ознакою можна поділити на два види: а) національні – імплементовані в систему державної служби вимоги ЄС, що корегуються у відповідності до традицій, ментальності та соціально-економічної формації, б) наднаціональні - вимоги з боку ЄС, оформлені для забезпечення адекватності реалізації спільної політики.

Поглиблення інтеграційних процесів на європейському континенті стало каталізатором для інституційних перетворень, що в свою чергу відобразилось на національних системах державної служби країн-членів ЄС. Правовий доробок ЄС поповнився положеннями щодо становлення, розвитку та регулювання державної служби, що свідчить про поступальність політики ЄС, як універсального підходу до уніфікації управління для забезпечення стабільності інтеграційного середовища. Таким чином, встановлення компетентними органами ЄС стандартів в сфері державної служби стало необхідною передумовою до посилення ролі наднаціонального управління, як необхідної складової політичної інтеграції. Подальше доповнення стандартів надбаннями та технологіями сучасного менеджменту на основі неформальної співпраці країн-членів в межах ЄАП, лише доповнюють твердження, висновки та тенденції щодо до поглиблення співпраці в галузі державної служби на європейському континенті.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 946 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...