Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Національно-правове регулювання альтернативних форм соціального захисту моряків



базовими документами є Закони України «Про загальнобов’язкове державне пенсійне страхування», «Про недержавне пенсійне забезпечення», «Про страхування», «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», «Про цінні папери і фондову біржу» та ін. Закон України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи.. Розяснення мінюсту від 13.06.2012 «система недержавного пенсійного забезпечення»

ЗУ про страхування від від 07.03.1996, остання редакція від.16.05.2013 регулює відносини у сфері страхування і спрямований на створення ринку страхових послуг, посилення страхового захисту майнових інтересів підприємств, установ, організацій та ФО.

Визначає основні поняття, види добровільного та обовязкового страхування, форму та зміст договору страхування, питання плато спроможності страховиків та державний нагляд за їх діяльністю.

Основним нормативним актом у сфері НПЗ є Закон України «Про недержавне пенсійне забезпечення». Проте сфера його дії поширюється тільки на діяльність НПФ, а банки та страхові організації як учасники системи недержавного пенсійного забезпечення мають керуватися іншими законодавчими документами, спираючись на норми даного закону. система недержавного пенсійного забезпечення - це складова частина системи накопичувального пенсійного забезпечення, яка ґрунтується на засадах добровільної участі фізичних та юридичних осіб, крім випадків, передбачених законами, у формуванні пенсійних накопичень з метою отримання учасниками недержавного пенсійного забезпечення додаткових до загальнообов'язкового державного пенсійного страхування пенсійних виплат. за видами пенсійні фонди можуть утворюватися як відкриті пенсійні фонди, корпоративні пенсійні фонди та професійні пенсійні фонди.основні розділи недержавне пенсійне забезпечення, що здійснюється пенсійними фондами (органи статут, реєстрація, капітал, порядок виплат, ліквідація...); адміністрування недержавного пенсійного фонду (юридична особа, яка надає професійні послуги з адміністрування недержавних пенсійних фондів (професійний адміністратор); юридична особа - одноосібний засновник корпоративного пенсійного фонду, який прийняв рішення про самостійне здійснення адміністрування такого фонду; компанія з управління активами. умови договору, ліцензування, оплата послуг); управління активами недержавних пенсійних фондів (ким здійснюється - компанією з управління активами; банком, національним банком україни щодо активів створеного ним корпоративного пенсійного фонду; професійним адміністратором. вимоги до управління). зберігач пенсійних фондів (банк, вимоги до нього, його обов’язки); пенсійні активи (гроші, цп і інші активи. використання, порядок внесків); звітність та оприлюднення інформації щодо недержавного пенсійного забезпечення; пенсійний контракт та пенсійна схема (пенсійний контракт є договором між пенсійним фондом та його вкладником, який укладається від імені пенсійного фонду його адміністратором та згідно з яким здійснюється недержавне пенсійне забезпечення учасника або декількох учасників фонду за рахунок пенсійних внесків такого вкладника. істотні умови пенсійного контракту. пенсійні схеми - умови та порядок недержавного пенсійного забезпечення, що здійснюється пенсійними фондами.) пенсійні виплати недержавного пенсійного забезпечення; успадкування пенсійних активів; державний нагляд та контроль у сфері недержавного пенсійного забезпечення

Застосування на практиці даного закону виявило цілу низку неузгодженостей, що потребують негайного вирішення. Зокрема, це стосується порядку створення НПФ, процедур ліцензування адміністраторів недержавних пенсійних фондів та компаній з управління активами, диверсифікації пенсійних активів, процедурних моментів у врегулюванні відносин між учасниками та вкладниками НПФ, а особливо податкових аспектів НПЗ.

Держава гарантує дотримання законодавства з метою захисту майнових прав і законних інтересів учасників недержавного пенсійного забезпечення шляхом здійснення нагляду та контролю відповідними державними органами





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 285 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...