Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

D. Кома



E. Забій внутрішніх органів.

450. При обстеженні постраждалого внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водія не виявилось ніяких ушкоджень, за винятком синців в ділянці грудної клітки і живота. Водій був при свідомості. Через 5 хв. він зблід, риси обличчя загострилися, чоло вкрив холодний піт, пульс зріс до 120 уд/хв. Свідомість стала спутаною, випадково з’ясувалося, що на променевій артерії пульс не визначався, проте був відчутним на сонній артерії. Що слід зробити в цьому випадку до приїзду бригади швидкої медичної допомоги?

A. *Забезпечити спокій, холод на живіт, лежаче положення з опущеними нижніми кінцівками, накласти венозні джгути на стегна.

B. Забезпечити спокій, лежаче положення з піднятими нижніми кінцівками.

C. Забезпечити спокій, холод на живіт, лежаче положення.

D. Забезпечити спокій, сидяче положення і очікувати приїзд медиків.

E. Забезпечити спокій, лежаче положення

451. У лікарню швидкої допомоги масово поступають постраждалі вогнища аварії на залізній дорозі. В одного з них розвивається гостре порушення психіки. Який вид кваліфікованої медичної допомоги буде надано постраждалим?

A. Відстрочені заходи кваліфікованої терапевтичної допомоги

B. *Невідкладні заходи кваліфікованої терапевтичної допомоги

C. Кваліфікована хірургічна допомога другої групи

D. Кваліфікована хірургічна допомога першої групи

E. Кваліфікована хірургічна допомога третьої групи

452. У лікарню швидкої допомоги поступають 40 поранених після дорожньо-транспортної пригоди. Під час медичного сортування виявлено 3 живі особи, травми яких несумісні із життям. Яке рішення щодо них прийме лікар-сортувальник?

A. Ізолювати від решти постраждалих

B. *Терміново відправити у реанімацію

C. Не звертати увагу до закінчення роботи із постраждалими, яких можна врятувати





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 358 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...