Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

E. Спондилоартрит



365. Обстежуючи хворого після ДТП, лікар виявив у нього закриту черепно-мозкову травму. Що є найбільш характерним для закритої черепно-мозкової травми?

A. *Пошкодження головного мозку без порушення цілості покриву голови.

B. Пошкодження головного мозку без перелому кісток черепа.

C. Пошкодження без порушення цілості покриву голови та перелому кісток черепа.

D. Пошкодження м’яких тканин голови без перелому кісток черепа.

E. Пошкодження м’яких тканин голови, перелом кісток черепа без порушення цілості твердої мозкової оболонки.

366. Обстежуючи хворого після ДТП, лікар виявив у нього відкриту черепно-мозкову травму. Що є найбільш характерним для відкритої черепно-мозкової травми?

A. Пошкодження шкіри, апоневроза, м’язів або окістя, кісток черепа.

B. Пошкодження шкіри, апоневроза, м’язів або окістя, твердої мозкової оболонки.

C. *Пошкодження шкіри, апоневроза, м’язів, кісток черепа, твердої мозкової оболонки.

D. Пошкодження шкіри, апоневроза, м’язів або окістя при збереженні цілості кісток черепа, твердої мозкової оболонки.

E. Пошкодження твердої мозкової оболонки, кісток черепа при збереженні цілості шкіри.

367. Який основний метод лікування стиснення головного мозку (compresio)?

A. Консервативна терапія.

B. *Трепанація черепа.

C. Люмбальна пункція.

D. Введення дегідратаційних середників.

E. Призначення холоду і протишокових препаратів.

368. Внаслідок вибуху газового балона з пропаном зазнав серйозних руйнувань під’їзд п’ятиповерхового будинку. Під завалом залишилася сім’я з чотирьох осіб (двоє дорослих і двоє дітей 4- і 12-річного віку), які в момент вибуху перебували в одній з кімнат квартири. Чоловік і дитина 4-річного віку зазнали механічних уражень різного ступеня важкості. Рятувальні роботи розпочалися через 15 хв. з моменту вибуху, проте прохід до постраждалих рятувальники здійснили через 12 год. з моменту вибуху. Скільки часу тривала фаза ізоляції для постраждалих? Вкажіть порядок надання медичної допомоги постраждалим у цей період.

A. 15 хв., постраждалі не здійснюють жодних дій, щоб не пошкодити один одному і будь-якими засобами прагнуть проінформувати рятувальників і медичних працівників про своє місцезнаходження для прискорення надання медичної допомоги.

B. *12 год., постраждалі надають першу медичну допомогу (собі і один одному) і в будь-який спосіб прагнуть проінформувати рятувальників і медичних працівників про своє місцезнаходження.

C. 15 хв., постраждалі надають першу медичну допомогу (собі і один одному) і в будь-який спосіб прагнуть проінформувати рятувальників і медичних працівників про своє місцезнаходження.

D. 12 год., постраждалі очікують прихід рятувальників і не здійснюють жодних дій, щоб не пошкодити один одному.

E. 12 год., постраждалі не здійснюють жодних дій, щоб не зашкодити один одному і в будь-який спосіб прагнуть проінформувати рятувальників і медичних працівників про своє місцезнаходження для прискорення надання медичної допомоги.

369. На м’ясокомбінаті відбувся витік холодоагента – аміаку. Рівень аварії – об’єктовий. Ким і де буде надаватися перша медична допомога?

A. Рятувальниками і фельдшером медсанчастини у вогнищі ураження.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 364 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...