Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Translate the text into English using active vocabulary where possible



ЩАСТЯ ТА УСПІХ

Є відома східна притча. У сітку рибалки потрапило тіло купця. Він прийшов до мудреця за порадою, що робити. Мудрець йому порадив дочекатися родичів купця і продати тіло за максимальною ціною, тому що тим діватися нікуди.

Сталося так, що до вечора до мудреця прийшли родичі купця і теж попросили поради. Їм він порадив викупити тіло рибалки, але дати за нього лише символічні гроші, тому що нікому крім них рибалка тіло не продасть.

Ця притча для мене є ілюстрацією апофеозу суспільства споживання. У суспільстві, де все зводиться до грошей, глухі кути неминучі.

Я не заперечую матеріальну вигоду, як спонукальний мотив. Але це тоді, коли вона є одним з наслідків підприємницької ініціативи, яка передбачає і інші цілі.

Якщо дуже узагальнено робити оцінку, то можна стверджувати, що промислова революція почалася, коли протестантизм почав успіх розглядати як Божий дар, яким не можна нехтувати, і який потрібно розвивати.

Це стосувалось і підприємницького успіху. Я навмисно вказав саме підприємницького, а не матеріального, тому що свою настанову протестантизм підкріпив суворою етикою, яка не сприймала і засуджувала розкіш і хизування матеріальними багатствами створеними твоєю роботою.

В цій етиці в понятті успіх головною була праця, яка привела до успіху.

Суспільство споживання переформатувало етичні настанови, матеріальна складова стала домінантою спонукальних мотивів.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 261 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...