Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Translate the sentences into English using active vocabulary



1. Ліси Конголезької зазнають нещадної вирубки з метою облаштування пасовищ, шахт, а також при веденні партизанської війни у цьому регіоні Африки. Зменшення площі лісової поверхні призводить до зменшення обсягів вбирання вуглекислого газу, а значить, і дощів, що сприяє зміні клімату. 2. Якщо глобальне потепління продовжиться, Мальдівйські острови, підняті лише на два з лишком метри над рівнем моря, виявляться затопленими. 3. В Арктиці знищення загрожує білим ведмедям, адже разом із таненням полярних льодів, гинуть цілі екосистеми, включно з харчовими ланцюжками. Нові масиви льоду перестануть формуватися в Антарктиді протягом 20-40 років. 4. Видобуток золота, який ведеться поблизу Джунглів Тахуаману, призводить до забруднення повітря і води ртуттю. 5. Літо 2010 року, яке супроводжувалося небувалою спекою, масовими природними пожежами, було найспекотнішим за останні 500 років в історії східної Європи. 6. Уникнути кліматичних змін можна шляхом застосування енергоефективних технологій. 7. Екстремальна погода - як наслідок потепління - справдилася, включно з повенями в Пакистані і спекотним літом у Росії. 8. Учені з Канади виявили залежність між кількістю вуглекислого газу, що потрапляє в атмосферу, і зростанням середніх температур. Цей закон може допомогти при прогнозуванні катастрофічних кліматичних змін. 9. Копенгагенська угода, підписана на конференції зі зміни клімату в столиці Данії в грудні 2009 року, передбачає утримання глобального потепління в межах двох градусів Цельсія за XXI століття. Це передбачається зробити за допомогою переходу на нові, екологічно безпечні технології, поновлювані джерела енергії, а також через вже наявні ринкові механізми скорочення викидів, передбачені Кіотським протоколом. 10. Майже 70% найбільших міст планети знаходяться під загрозою затоплення через потепління клімату та підвищення рівня Світового океану. 11. Більше 10% населення Землі, яке проживає на низинних територіях, ризикують постраждати від затоплень, викликаних підвищенням рівня океану. 12. 8 серпня 1975 американський журнал Science опублікував статтю американського кліматолога Уоллеса Брокера, в якій той уперше окреслив цим терміном наслідки впливу людини на клімат.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...