Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до приміщень перукарень



Репутацію перукарського салону визначають рівень сервісу, якість пропонованих послуг і кваліфікація майстрів. Імідж перукарні створюють насамперед дизайн інтер'єру та робочих місць, сучасне обладнання й інструмент.

Визначальною рисою салону може ста­ти робота в ньому представників однієї професійної школи, послідовників відо­мого майстра-перукаря або використання препаратів вiдомої парфумерної фірми-виробника, спеціалізація з виконання дитячих зачісок чи надання повного ком­плексу перукарських і косметичних послуг (рис. 1.1).



Рис. 1.1. Робочі зали перукарських салонів


Рис. 1.1. Робочі зали перукарських салонів (продовження)

           
   
   
 
 
 


Рис. 1.1. Робочі зали перукарських салонів (продовження)


Ступінь оснащення, комфортність умов обслуговування, широта переліку послуг забезпечують відповідно до вимог Кабінету Міністрів України від 23.08.1995 р. № 67 присвоєння категорії кож­ному підприємству побутового обслуговування населення. Неза­лежно від категорії, специфіки, підпорядкування та тривалості існування закладу, робота кожної перукарні має відповідати Дер­жавним санітарним правилам і нормам, встановленим Міністерст­вом охорони здоров'я України.

Перукарні розташовуються в окремих будівлях або в приміщен­нях громадських і торговельних центрів, будинках побутових по­слуг, вокзалах, лазнях, на перших і цокольних поверхах житлових будинків. При облаштуванні перукарні необхідно керуватися Дер­жавними санітарними правилами і нормами для перукарень різних типів - ДСПіН 2.2.2.022-99.

Перукарні бувають чоловічі, жіночі, дитячі, змішані. Площа ос­новних робочих і допоміжних приміщень визначена згідно з вимогами санітарно-епідеміологічної служби. Перукарні на одне-два робочих місця дозволяється влаштовувати в одному приміщенні площею не менше 15 кв. м з наявністю мiнiмальної кiлькостi допомiжних примiщень. Їх площі наведено в таблицi.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 5376 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...