Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір та характеристика матеріалів



Основний матеріал для виготовлення одягу – тканина, і тому при пошитті певної моделі необхідно досить уважно відноситись до вибору тканини, бо далеко не кожна тканина може підходити за кольором, фактурою, і за її призначенням.

Різноманітність тканини досягається волокнистим складом, характером переплетення, щільністю, кольором, малюнком та іншими зовнішніми видами оздоблення.

Кожний матеріал володіє фізичними, механічними і геометричними якостями, які визначають його призначення і область застосування.

Сьогодні коктейльне сукні виготовляють з різних тканин, з яких найпопулярнішими протягом вже декількох десятиліть залишаються шовк, атлас і шифон.

Для пошиття даної моделі вибраний атлас та шифон, оскільки їхні фізико-механічні властивості повністю задовольняють споживчі вимоги перераховані вище, та в поєднанні виглядає дуже незвичайно і оригінально.

Костюмна тканина - це щільна тканина з гладкою блискучою лицьовою поверхнею атласного переплетення. Виворотня поверхня атласу – матова. Атлас виробляють з поліестеру, ацетату і шовку різної щільності.

Шифон – легка прозора або напівпрозора тканина полотняного переплетення, за волокнистим складом може бути рослинного, штучного, синтетичного походження.

Таблиця 1.1 – Характеристика матеріалів для виготовлення жіночої коктейльної сукні

№ п/п Назва матеріалу Ширина, см Сировинний склад, %
       
Основна тканина
1. Костюмна тканина   100% - поліестер
2. Шифон   100% - поліестер
Фурнітура
5. Потайна тасьма-блискавка 1 шт.  

Швейні нитки – основний матеріал для з’єднання деталей швейних виробів. Також вони можуть використовуватися і як оздоблення виробу.

За волокнистим складом швейні нитки можуть бути бавовняні, шовкові, синтетичні, лляні або штапельні.

Якість швейних ниток характеризується їх міцністю, розтяжністю, пружністю, рівністю, міцністю фарбування, відповідним ступенем білизни та відсутністю або наявністю зовнішніх дефектів.

Таблиця 1.2 – Характеристика ниток для виготовлення жіночої вечірньої сукні

№ п/п Використання ниток Торговий номер Сировинний склад, %
       
1. Для зметування   100% поліефірні
2. Для виметування   100% поліефірні
3. Для зшивання   100% поліестерні
4. Для обметування зрізів деталей крою з атласу   100% поліефірні
5. Для обметування зрізів деталей крою з шифону   100% поліефірні
6. Для прокладання оздоблювальних строчок     100% поліестерові

Фурнітура служить для застібання виробу та надання виробу завершеного вигляду. До неї відносяться: ґудзики, петлі та гачки, пряжки, кнопки, текстильні застібки липучки, тасьма - «блискавка».

До асортименту оздоблювальних матеріалів відносяться стрічки, тасьми, шнури, мережива, тюль, шитво, гіпюр.

Для виготовлення даної моделі використовується потайна тасьма-блискавка, а у вигляді оздоблення виступають настрочені волани з шифону на відлітну декоративну деталь.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 789 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...