Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір теми курсової роботи



ХАРКІВСЬКИЙ ІНСТИТУТ УПРАВЛІННЯ

(у формі ТОВ)

КОЛЕДЖ УПРАВЛІННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Методичні вказівки до виконання курсової роботи

з навчальної дисципліни:

“ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА”

для спеціальностей:

5.03050701 «Маркетингова діяльність»

5.03050801 «Фінанси і кредит»

5.03050901 «Бухгалтерський облік»

Галузь знань 0305 «Економіка і підприємництво»

Харків – 2014

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з навчальної дисципліни:“Економіка підприємства”

Для спеціальностей:

5.03050701 «Маркетингова

діяльність»

5.03050801 «Фінанси і кредит»

5.03050901 «Бухгалтерський

облік»

Галузь знань 0305

«Економіка і підприємництво»

Схвалено на засіданні циклової комісії

з маркетингової діяльності

Протокол № 2 від 12.10.2014 р.

Ó Харківський інститут управління

Харків – 2014

ЗМІСТ

Вступ  
1. Вибір теми курсової роботи  
2. Методичні вказівки щодо написання курсової роботи  
3. Вимоги до структури, змісту і оформлення курсової роботи  
4. Захист курсових робіт  
5. Критерії оцінки курсових робіт  
Критерії оцінки теоретичної частини курсової роботи за чотирьохбальною шкалою  
Критерії оцінки практичної частини курсової роботи за чотирьохбальною шкалою  
Критерії оцінки захисту курсової роботи  
6. Тематика курсових робіт  
7. Зразок плану курсової роботи (теоретична частина)  
8. Зміст практичних розрахунків економічних показників  
9. Рекомендована література  

ВСТУП

З навчальної дисципліни “Економіка підприємства” відповідно до навчального плану коледжу студенти, які навчаються за спеціальністю 5.03050801 “Фінанси і кредит”, 5.03050901 “Бухгалтерський облік”, 5.03050701 “Маркетингова діяльність” виконують курсову роботу.

Курсова робота – це завершальний етап опанування навчальною дисципліною, важлива форма підсумкового контролю знань студентів.

Студенти, виконуючи курсову роботу, отримують досвід самостійного аналізу використаної літератури, статистичного матеріалу, систематизують і поглиблюють свої теоретичні знання, розвивають творче наукове мислення та практичні навички, щоб використовувати їх у вирішенні проблем господарської діяльності підприємства.

Виконання курсової роботи ставить перед студентами такі задачі:

- поглибити знання, набуті студентами у процесі вивчення дисципліни;

- розвинути вміння і набути навички творчої праці з першоджерелами, логічно викладати свою думку під час аналізу теоретичних питань, пов’язаних зі знаннями, здобутими у процесі вивчення дисципліни;

- опанувати методологію наукових досліджень, навчитися осмислювати альтернативні концепції, сформувати аналітичний підхід до оцінки діяльності підприємства, обґрунтувати доцільність втілення відповідних заходів, робити висновки;

- творчо застосовувати набуті знання для вирішення конкретних практичних завдань;

- розвивати навички творчої самостійної роботи; розвивати вміння та навички щодо підготовки виступів, аргументації власної думки.

Курсова робота складається з двох частин: теоретичної і практичної. Теоретична частина – це висвітлення економічних проблем, процесів, що відбуваються у господарській діяльності підприємства; практична частина – виконання економічних розрахунків і на цій основі обґрунтування заходів щодо підвищення ефективності діяльності підприємства.

Курсова робота виконується студентами самостійно, викладач надає консультації з певних питань.

ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Тематика курсових робіт з навчальної дисципліни “Економіка підприємства” містить широке коло питань, що охоплюють усі сфери господарської діяльності підприємства, є актуальною і відповідає змісту навчальної дисципліни.

Тема курсової роботи обирається студентом самостійно відповідно до тематики, що рекомендована кафедрою.

При виборі теми слід виходити із її наукової та практичної актуальності, відповідності процесам, що відбуваються в економічному житті країни.

Студенти також можуть пропонувати свої теми. У цьому випадку вони повинні написати заяву на ім’я завідуючого кафедрою і вказати назву обраної теми та обґрунтувати її вибір. Без погодження з кафедрою вільний вибір теми не дозволяється.

Доцільно для дослідження обирати проблему, над якою студент працював при виконанні навчального індивідуального завдання, писав реферати, готував доповіді.

Студентам заочної форми навчання слід вибирати тему курсової роботи з урахуванням своєї практичної діяльності та можливостей використання матеріалів підприємств, де вони працюють.

Закріплення за студентами тематики курсових робіт та наукових керівників проводиться на засіданні кафедри і затверджується наказом по коледжу.

Згідно з затвердженою темою студентам видається завдання не пізніше як за два місяці до терміну здачі курсової роботи на бланку встановленої форми.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 749 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.025 с)...