Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Цементувальний агрегат GJC 50-30 з автоматичною системою змішування



Загальна характеристика

GJC 50-30 цементувальний агрегат з двома двигунами і двома насосами є устаткуванням для цементування свердловин, якою управляється комп'ютерною програмою з автоматичною системою змішувача. На шасі є два горизонтальних трьохплунжерних однодіючих насоса, які приводяться відповідно двома дизелями і двома коробками передач, що монтуються на шасі. Управління здійснюється електричною, пневматичною і гідравлічною системами і механічною передачею.

Управління цементуванням свердловини здійснюється з панелі управління тільки одним оператором. Панель управління приладів і поручні, клапани управління вихлопного і всмоктуючого трубопроводу знаходиться біля щита управління. На щиті управління вмонтовуються всі прилади, пристрої, що управляється, і комп'ютерна система для системи автоматичної розмішування розчину.

Головні технічні характеристики

o На агрегаті передбачається автоматична система змішувача, в якій комп'ютер автоматично контролює густину цементного розчину, забезпечує якість змішування цементного розчину і точніше регулювання густини.

o Передбачається два комплекти захисного пристрою зверхтиску трьохплунжерного насоса. Перший є чутливим електричним захисним пристроєм, коли тиск насоса перевищує певну величину, справжнє пристосування примушує двигун працювати в холостому ходу і зупиняє трьохплунжерний насос для забезпечення безпеки устаткування і персоналу. Другою є механічний захисний пристрій, який випускає тиск насоса при зверхтиску.

o Силове зусилля відцентрових насосів автоматичного пристрою змішувача виведене з шасі, що забезпечує відмінну стабільність робочого положення автоматичного пристрою змішувача щоб уникнути нестабільності густини змішування через удар перемикання двигуна на шасі, і підвищує якість змішування цементного розчину.

o На агрегаті встановлений нерадіоактивний густиномір низького тиску, який захищає персонал і навколишнє середовище від шкоди радіоактивного випромінювання.

o На грязьовому баку передбачається спеціальний вихід для випуску газу і зручного спостереження рівня розчину.

o Мікропроцесор автоматичного змішування володіє функцією імітації. Без цементу оператор може імітувати тампонування свердловини, що підвищує робочий рівень оператора і знижує витрату на підготовку персоналів.

o Агрегат відрізняється зручним і надійним управлінням, автоматичністю. Навіть один працівник зможе легко і зручно виконати всю роботу справжнього тампонування цементуючого агрегату прямо на майданчику управління.

o На агрегаті передбачаються фільтровий пристрій, пристрій очищення, пристрій сприску масла для фільтрації води і очищення агрегату.

o У мірного бака, щита і грязьового бака встановлено освітлення для нічної роботи.

o Користується дизель комп'ютерного управління, який відрізняється здатністю легкого запуску в холодну погоду. Він має самозахист, самоперевірки, свідчення даних і друк.

Габарити і вага агрегату

Довжина (мм) 11400

Ширина (мм) 2600

Висота (мм) 3900

Вага агрегату (кг) 30000

Технічна характеристика TH06 плунжерного насоса

Швидкість коробки передач Частота ходу,хв-1 Теоретична подача, л/хв Тиск, MПa
І      
ІІ      
ІІІ      
ІV      
V      

Технічна характеристика TL06 плунжерного насоса

Швидкість коробки передач Частота ходу, хв-1 Теоретична подача, л/хв Тиск, MПa Обертів двигуна
І        
ІІ        
ІІІ        
ІV     14.5  
V     10.5  

Автоматична система змішувача

До складу автоматичної системи змішувача входять наступні вузли: бак змішувача, змішувач високої потужності, клапан сухого цементу, нагнітальний насос (насос перекачування) 4×5, струйний відцентрових насосів 3×4, циркуляційний відцентровий насос 5×6, мішалка і маніфольд. Бак змішувача змонтований на задній стороні шасі, його чотири виходи сполучені зі всмоктуючим входом відцентрового насоса 5×6, всмоктуючим входом відцентрового насоса 4×5, і входом плунжерного насоса, четвертий вихід – з іншою установкою. Циркуляційний відцентровий насос 5×6 для подвійного або багаторазового змішування, струменевий відцентровий насос 3×4 нагнітає воду і перекачує воду високого тиску в змішувач високої потужності, вода високого тиску утворюється вакуум для змішування цементу з водою. Нагнітальний насос (насос перекачування) 4×5 нагнітає змішаний цементний розчин і перекачує в плунжерний насос для підвищення ефекту його всмоктування. Гідравлічні мотори трьох відцентрових насосів управляються через три голчатих клапанів, які зібрані на щиті управління. Швидкість гідравлічного мотора лопаті мішалки регульована.

Автоматична система для управління густиною

Маніфольд подачі сухого цементу сполучений з клапаном сухого цементу, сприскуюча вода із змішувача високого тиску утворює вакуум, який всмоктує сухий цемент для змішування з водою. Клапан сухого цементу контролює потрібний об'єм сухого цементу, комп'ютер автоматично контролює прохідний розмір клапана сухого цементу. Циркуляційний відцентровий насос здійснює багаторазову циркуляцію цементного розчину. Плотномер 3'' цементного розчину встановлений на маніфольде циркуляції розчину, який передає величину реальної густини цементного розчину комп'ютеру; дебітомер, встановлений на струменевому маніфольде, передає сигнал реального потоку води комп'ютеру. Комп'ютер автоматично контролює об'єм постачання цементу по параметрах і густині змішування, заздалегідь встановлені оператором в комп'ютері, досягає вимагаючої густини.

У системі передбачаються функція своєчасного свідчення подачі розчину, тиск, дебіт води, густина, і захист сверхдавленія, завантаження даних і контроль роботи.

SJS-ACM-II автоматична система автоматично управляє густиною по зміні дебіту води, густини і об'єму постачання сухого цементу. Система може швидко відчувати зміну дебіту води і контролювати прохідний розмір клапана сухого цементу по останній зміряній здатності постачання сухого цементу. При цьому густина розчину тільки дрібно коливається, і перед її зміною вже отрегуліруєма.

Дебіт розчину залежить від потоку води, регульованого оператором. Дебітомір води вимірює тимчасовий потік і передає сигнал комп'ютеру і мікропроцесору, за цими даними мікропроцесор встановлює величини збільшення і прохідний розмір клапана сухого цементу, по цьому ні з чого змінюється дебіт води, прохідний розмір клапана сухого цементу автоматично відрегулюємо, не ждав відгуку густини (для забезпечення густини розчину перед її зміною).





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 332 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...