Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вправа 3. Визначте, яке з положень правильне, а яке помилкове. 1. При збільшенні державних видатків крива IS на графіку економічної моделі зміщується вправо



1. При збільшенні державних видатків крива IS на графіку економічної моделі зміщується вправо.

2. Зовнішні шоки – потрясіння економіки, які встановлюють рівновагу моделі IS – LM.

3. Криві IS і LM на графіку економічної моделі будуються для короткострокового періоду, тобто базуються на припущенні про постійний рівень цін.

4. Крива IS на графіку економічної моделі відображає зв’язок між ставкою відсотка і рівнем доходу, який виникає при встановленні рівноваги на товарному ринку.

5. Крива LM на графіку економічної моделі виводиться на основі даних про грошовий ринок і відображає співвідношення між рівнем податкових надходжень і податковою ставкою.

6. До внутрішніх змінних моделі IS – LM відносяться: державні видатки, інвестиції, рівень цін і податки.

7. Точка перетину кривих IS та LM на графіку економічної моделі визначає дохід Y і рівень цін P, які забезпечують рівновагу товарного та грошового ринків.

8. Ефект витіснення – спричинене зростанням ставки відсотка зменшення планових інвестицій, яке частково елімінує вплив стимулюючої політики на економіку.

9. В умовах зменшення пропозиції грошей на графіку економічної моделі відбувається зміщення кривої LM управо.

10. Модель IS – LM є теоретичним поясненням кривої сукупного попиту AD.

11. І передбачене, і несподіване зниження цін в економіці може зміщувати криву IS уліво вниз і створити дестабілізуючий ефект.

12. Крива LM на графіку економічної моделі завжди має від’ємний нахил.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 416 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...