Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Схеми та визначення. Економічна сфера – сукупність суспільних відносин майнового характеру, що складаються в процесі виробництва та споживання матеріальних благ мі



Економічна сфера – сукупність суспільних відносин майнового характеру, що складаються в процесі виробництва та споживання матеріальних благ між незалежним виробником і вільним споживачем.

Політична сфера – сукупність суспільних відносин, спрямованих на управління державою за допомогою завоювання, утримання та зміцнення державної влади.

Духовна сфера – сукупність суспільних явищ, які опосередковують ставлення людей до основних загальнолюдських цінностей.

Національна структура суспільства – елемент структури суспільства, що виражає його історичну, мовну, економічну і культурну спільноти.

Соціальна структура суспільства – елемент структури суспільства, що виражає об'єктивну закономірність соціально-економічної неоднорідності суспільства, розходження (до полярного) соціального статусу членів суспільства.

Політична структура суспільства – елемент структури суспільства, що виражає напрямки і способи діяльності суб'єктів політичної системи всередині держави та за її межами.





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 546 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...