Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунок ширини розподільчої смуги



Умови безпеки руху транспорту і пішоходів вимагають ізоляції транспортних потоків від пішохідного руху, а в деяких випадках і розподілу зустрічних напрямків руху на основній проїзній частині. Ця вимога реалізується за допомогою спеціальних розподільчих смуг. Ширина центральної розподільчої смуги на швидкісних дорогах повинна бути не менше 6,0 м, на магістральних вулицях загальноміського значення безперервного руху і дорогах вантажного руху – 4,0 м. Зменшення цих величин можливе в разі спорудження на центральній смузі розподільчого бруса /бар'єрного огородження/. У такому випадку мінімальна ширина центральної розподільчої смуги може прийматися на міських швидкісних дорогах 4,0 м, на магістральних вулицях загальноміського значення безперервного руху та на дорогах вантажного руху – 2,0 м. У табл. 12.1 наведена мінімальна ширина розподільчих смуг у залежності від їхнього положення в поперечному профілі вулиці [3].

Таблиця 12.1 - Розміщення розподільчих смуг на міських вулицях і дорогах

Розташування смуги в поперечному профілі вулиці при відстані між Ширина смуги, м
Магістральних вулиць   Житлових вулиць  
Загальноміського значення Районного значення
З безперервним рухом З регульованим рухом
основною проїзною частиною та місцевими проїздами         --   --
проїзною частиною і трамвайною колією         --
проїзною частиною і велодоріжкою   --      
проїзною частиною і тротуаром        
тротуаром і трамвайною колією   --       --
тротуаром і велодоріжкою   --      

При реконструкції міст допускається зменшувати ширину розподільних смуг між основною проїзною частиною і місцевим проїздом: на магістральних вулицях безперервного руху до 5,0 м, на магістральних вулицях регульованого руху – до 2,0 м, між проїзною частиною і трамвайним полотном – до 2,0 м.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 371 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...