Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інноваційна діяльність



Інновац.д-ть – це взаємозалежна та узгоджена послідовність дій, що допускає вико рис.проміжних і кінцевих результатів наук-дослідних і проектно-конструкторських робіт для втілення їх у новому чи удосконаленому товарі за допомогою технолог.процесу виготовлення продукції.

Інновація – це процес, в якому наук.ідея або технологія виготовлення доводяться до стадії практ.викорис-ня і починають давати екон.ефект.

Класифікація інновацій:

За метою інновацій стратегічні; тактичні;оперативні.

За ефективністю ефект-ть вир-ва; ефект-ть управління; соц.ефект-ть.

За економічним значенням інновації; нововведення.

За значенням у відтворювальному процесі споживчі; інвестиційні.

За інноваційним потенціалом радикальні; ординарні.

За сферою застосування виробничі; соц.; комплексні; ринкові.

За джерелом появи інновації, які виникли в результаті НТП; що виникли внаслідок потреби ринку та вир-ва.

Етапи форм-ня інновац.моделі на підприємстві: І. Визнач.потреби в ін-ціях (обізнаність у проблемі, визнання потреби у новації, переконання членів організації у необхідності інновацій); ІІ. Збір інформації про ін-цію (початкові відомості про ін-ію,пошук ін-ції);

ІІІ. Попередній вибір ін-цій (розробка нововведення,оцінка інформації,вибір ін-ції);

ІV. Прийняття рішення про впровадження ін-цій; V. Впровадження (пробне, повне, викорис.ін-цій); VІ. Інституціоналізація (процес відбору і пристосування).

Інновац.д-ть є складовою частиною інновац.розвитку ек-ки і є важливим аспектом відтворення виробн.відносин. Набір методів і засобів держ.інновац.пол-ки досить широкий:державні заходи, які стимулюють інновац.акт-ть бізнесу; коригування податкового, патентно-ліцензійного законодавства; амортизаційних відрахувань тощо.

Сьогодні 25% приросту вир-ва у розвинених країнах викликано прямими мат.інвестиціями капіталу, приблизно 35% -підвищенням кваліфікації роб.сили і більш як 40% екон.зростання цих країн є результатом викорис.наук.знахідок, винаходів, застосування технологічних інновацій.





Дата публикования: 2015-01-26; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...