Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Опишіть конструктивні особливості та причини дії молоткових дробарок



Основними робочими органами молоткової дробарки є: ротор з шарнірно підвішеними молотками (з метою запобігання поломок); решето; деки

Принцип роботи дробарки полягає в наступному. Ротор молотками захоплює матеріал в коловий (обертовий) рух і він розміщується по периферії шаром, в якому частинки внаслідок дії молотків, дек і повітряного потоку, знаходяться у зрівноваженому стані. Цей повітряно-продуктовий шар являє собою циркулююче навантаження дробарки. При цьому більш крупні частинки розміщуються по периферії і перешкоджають виходу подрібнених частинок, розмір яких менший за діаметр отвору решета.

1. За призначенням вони бувають для подрібнення: зерна; шроту; соломи.

2. За конструктивним виконанням їх розділяють на: відкриті; напіввідкриті; закриті.

3. За принципом роботи вини бувають:решітні; без решітні; універсальні.

4. За розміщенням місця завантаження матеріалу: тангенціальна (периферійна) подача; радіальна подача; центральна подача. бічна подача - ліва або права.

5. За способом циркуляції повітряного потоку: з незамкнутим повітряним циклом; з замкнутим повітря- ним циклом.

6. За способом відведення подрібненого продукту:

самопливом, примусові – транспортером, або повітряним потоком ротора, чи вентилятора.

Технологічні схеми дробарок розробляються в напрямку зниження енергозатрат, поліпшення якості (рівномірності) помелу, повної механізації завантаження подрібнювачів кормів та їх вивантаження включаючи і грубі корми.

Розрізняють чотири структурні схеми технологічного процесу подрібнювачів кормів (ССТП)

1. З відкритим циклом. Наявність решета в дробарці призводить до переподрібнення вихідного матеріалу (з метою доведення його до необхідної ступені подрібнення), а наявність циркулюючого навантаження в подрібнювальній камері викликає зростання енергозатрат.

2. ССТП з рециркуляцією. Недоліки першої схеми усуваються за рахунок заміни решета в подрібнювальній камері на сепаратор (решітний, пневматичний, інерційний або комбінований), який подрібнений продукт розділяє на дві фракції – готовий продукт і недоподрібнений (рециркулят).

3. ССТП з рециркуляцією і наявністю накопичувальної ємкості для рецеркуляту Вхідний і недоподрібнений продукт поступає в подрібнювальну камеру почергово за рахунок накопичувальної ємкості для рециркуляту. Однак це порушує безперервність технологічного процесу.

4. ССТП з багатостадійною рециркуляцією Ця схема дозволяє не змішувати вхідний і недоподрібнений продукти в подрібнювальній камері за рахунок розділення подрібнювальної камери по її довжині на кілька паралельних секцій, а також використання кількох незалежних сепараторів. Однак вона ускладнює конструкцію машини і збільшує її металомісткість





Дата публикования: 2015-01-24; Прочитано: 282 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...