Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оператор переходу goto



Синтаксис:

goto <мітка>;

/*... */

<мітка>: <оператор>;

Оператор безумовного переходу goto передає управління безпосередньо на <оператор>, перед яким розташована <мітка>. Область дії мітки обмежена функцією, в якій вона визначена. Тому, кожна мітка повинна бути відмінною від інших в одній і тій самій функції. Також, неможливо передати управління оператором goto в іншу функцію.

Оператор, перед яким розташована <мітка> виконується зразу після виконання оператора goto.

Якщо оператор з міткою відсутній, то компілятор видасть повідомлення про помилку.

Приклад використання goto:

if (errorcode>0)

goto exit;

exit:

return errorcode;

В свою чергу при появі концепції структурного програмування оператор goto піддався критиці, і його використання стало розглядатися як ознака поганого стилю програмування. Дійсно, надмірно широке використання goto робить структуру програми надмірно заплутаною, тому без особливої необхідності намагайтесь обходитися без оператора goto.

1.6.9 "Порожній" оператор

Синтаксис:

;

Порожній оператор - це оператор що складається лише з крапки з комою. Він може використовуватися в будь-якому місці програми, де за синтаксисом потрібний оператор.

for (i=0;i<10;printf("%d\n",i););

1.6.10 "Складений" оператор

"Складений" оператор представляє собою два або більше операторів. Його також називають "блоком".

Синтаксис:

{

[<оператори>]

}

Дія складеного оператора полягає в обов'язковому послідовному виконанні операторів, які містяться між { та }, за виключенням тих випадків, коли який-небудь оператор явно не передасть управління в інше місце програми.

if (i>0)

{

printf("i == %d\n",i);

i--;

}





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 449 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...